Àudio SLA02: Segon programa, per a totes i tots
El segon SLA de la ràdio d’À Punt acosta l’orientació, la salut per practicar trail, triatló, el muntanyer Alex Txikon i una entrevista amb Dones Bicibles, una iniciativa per donar visibilitat a l’esport femení
Després d’un primer programa per trencar mà, per analitzar l’actualitat esportiva de l’aventura i la muntanya, va arribar el SLA02, la segona cita a À Punt Ràdio, presentada per Jaime González i Rafa Mora. L’emissió va ser diumenge a les 15:00h, i si te la vas perdre tens el podcast i més maneres de tornar a escoltar-ho clickant ací.
PUBLICITAT

Sorpreses
El programa va presentar alguna sorpresa, com dos salutacions especials a càrrec de dos institucions de la muntanya. Una, la del campió del món Luis Alberto Hernando. L’altra, la del muntanyer Alex Txikon, al qual va entrevistar un altre gran esportista, Miguel Mataix, amb motiu de la xarrada que el basc va fer a Beneixama uns dies enrere.
Txikon va explicar que entre un intent de pujar l’Everest i un altre ha de passar una transició. Un ‘canvi d’aires’ sempre va bé per aprendre dels errors. Txikon deixava clar que sempre se li ha de tindre respecte a la muntanya.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
Salut: certificats sí o no?
En la nostra secció d’experts, el cardiòleg Darío Sanmiguel, director de la Unitat de Salut de Nisa Salut Deportiva a l’Hospital Vithas 9’octubre, explicava la necessitat de fer-se controls. És un tema de salut. Sanmiguel va deixar clar que el que es fa és conèixer l’historial esportiu de la o l’esportista, però també un electrocardiograma, una ecografia i una prova d’esforç. “Fer exercici és una cosa, i altra posar al límit les teues condicions físiques”, va explicar Sanmiguel.
El test SLA
Una altra secció amb participació dels nostres oients i esportistes és el test de Sense Límits Aventura. El primer test SLA va ser per a Leo Pous, una corredora d’orientació, valenciana, del Club Valencia O, que va respondre a les nostres preguntes. “Fer orientació és una manera d’entendre la vida”, ens va dir, al mateix temps que reptar l’equip de SLA, Jaime González i Rafa Mora, a formar part d’una competició per viure l’experiència.
PUBLICITAT
Dones Bicibles
El programa va finalitzar amb el seu plat fort. Si durant l’hora d’emissió es va parlar d’actualitat amb les notícies de la setmana i també l’agenda del que vindrà, també es va parlar d’activitats que es fan una vegada a l’any però de gran repercussió.
És el cas de la marxa cicloturista Dones Bicibles. Les seues representants, María José Silvestre, Encarna Sanz i Júlia Molina van estar a l’estudi d’À Punt.
Van deixar clar que el que volen és donar visibilitat a les dones esportistes, i van reclamar una entrevista amb el president de la Federació Espanyola de Ciclisme (RFEC), José Luis López Cerrón, per candelaritzar i explicar el seu projecte amb el suport del màxim organisme nacional del ciclisme.
“La dona actualment no està ‘visibilitzada’, i amb la marxa volem que es fique en el calendari nacional”, va dir Silvestre durant l’entrevista.
NOTES D’ÀUDIO AL 677 77 73 19
“Mai hem dit que no es puga fer exercici, perquè l’exercici és la ferramenta de salut més forta que hi ha”, va dir Sanmiguel durant el programa. En tot cas, vam deixar una porta oberta al debat i a l’obligació o no de superar certs certificats per garantir la salut dels i de les corredores.
Per participar, es pot enviar una nota d’àudio al 677 77 73 19 explicant la teua opinió.
Només ens has de dir el teu nom i cognom i des d’on crides. Algunes de les opinions les posarem en el següent programa, el SLA03 del pròxim cap de setmana a À Punt.
Trackbacks/Pingbacks