Txikon i el seu repte Everest

El muntanyer de moda respon a les preguntes de Sense Límits Aventura des de Beneixama, on va assistir a una xarrada

Alex Txikon té entre cella i cella l’Everest, a l’hivern, i sense oxigen. Són reptes seriosos, tant que en molt poques ocasions se’n donen. El muntanyer basc va estar a Beneixama, durant la Solana Trail de fa dos setmanes –“tinc molt bons records de la gent d’ací, em sent molt estimat”, afirma-, en una xarrada en què explicava les seues experiències. Amb ‘l’enviat especial’ Miguel Mataix a la zona, Sense Límits Aventura va recollir les impressions de Txikon, les quals pots escoltar ací.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

Tan prop i tan lluny

“Què prop es veu, però què lluny està…”. És la veu d’Alex Txikon durant una de les seues expedicions. L’Everest és un dels objectius perquè és, sempre, el més mític, el més extrem. El passat hivern va estar al Nanga Parbat després que el cim del món l’haja guanyat la partida en més d’una ocasió.PUBLICITAT

Tornar a intentar-ho…

“M’agradaria tornar a intentar-ho”, assegurava Txikon al micròfon de Miguel Mataix, que aprofitava la presència del basc en la conferència amb motiu de la Solana Trail per parlar amb ell. El problema que veu Txikon, pel que fa a l’Everest, és que no es veu insistint i insistint: “He intentat diverses vegades el K2 i alguns més, però mai he estat tres anys consecutius en la mateixa muntanya perquè potser t’obsessiones”. Txikon considera que és difícil “controlar les preses de decisions, que et poden portar a que la teua vida s’apague”.PUBLICITAT

Renovació

El que el muntanyer basc es demana a si mateix és “anar renovat a una altra muntanya”, perquè creu la decisió s’ha de meditar: “S’ha d’esperar i veure en què hem fallat”. Txikon ho té clar, agafar perspectiva és important: “Des de fora potser es veu fàcil, però s’ha d’estar dins per veure-ho”.

Conferències i valors

Txikon va estar a Beneixama en una de les tantes conferències que fa per Espanya per explicar les seues vivències i la seua manera d’entendre la vida. “Les conferències són per transmetre els valors del que fas, amb el dia a dia d’aquesta societat en què s’han perdut valors i pareix que això és un malviure. Estem sempre corrent i és com que no arribem a cap lloc. Intentem conscienciar que hi ha una vida alternativa”.

PUBLICITAT

ENERGIA POSITIVA

Txikon transmet una manera diferent de veure les coses. La vida en general. “L’aventura per a mi és el dia a dia”, diu. “Tracte de quedar-me amb l’energia positiva de la gent que tenim al voltant… sent conscient de com sóc d’afortunat”. Aquesta és, sense dubte, la seua declaració d’intencions.

Més dades:


Àudio SLA02: Segon programa, per a totes i tots


Programa 2 SLA, en À Punt Ràdio


“Aurora, unes piles?”


El primer SLA, al descobert


 

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Àudio SLA03: Oh, Everest, què dur ets… | Sense Límits Aventura - […] Txikon i el seu repte Everest […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »