Dones Bicibles reclama atenció a la RFEC

El club que organitza la marxa cicloturista de dones a Bocairent es queixa de què l’ens federatiu les té oblidades

Encara esperen que el president Cerrón les escolte; “No estem tenint cap suport”, asseguren

Dones Bicibles és un club de Bocairent que aposta per la visibilitat de les dones esportistes. Organitzen diferents activitats. La principal, la Marxa cicloturista Dones Bicibles (MDB), amb 105km i 1.700m/+, durant el mes de setembre. Enguany van arribar al centenar de participants. Va ser el col·lectiu convidat al programa SLA03 de Sense Límits Aventura a la ràdio d’À Punt. Van assistir María José Silvestre, Encarna Sanz i Júlia Molina. Ací tens l’entrevista al complet, que ampliem ara amb més informació que afecta a la seua activitat i la seua relació, escassa, amb la Federació Espanyola de Ciclisme (RFEC).

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

Han pagat, però…

La Marxa Dones Bicibles va pagar la taxa corresponent de la RFEC per estar al calendari nacional. Però, des de l’organització denuncien que no van ser incloses en este calendari. Donada aquesta situació, han sol·licitat, “sense resposta a dia de hui”, i des del passat 4 de setembre quan la van formalitzar, la “devolució de l’import”, o bé que este import servisca per a estar en el calendari de 2019.


Dones ‘Bicibles’


ESCOLTA EL PROGRAMA SLA03

Ací tens el programa complet

PUBLICITAT

Contraprogramació de la RFEC

Dones Bicibles, igualment, ha volgut denunciar que a Madrid s’organitzara, “el dia posterior a la Marxa Dones Bicibles”, una trobada de dones en bicicleta –kdd women in bike-, decisió que es va prendre en només 10 dies, segons el col·lectiu valencià, i que això va fer que algunes de les participants de la MDB “decidiren anar a Madrid en compte de a la nostra marxa”, la qual cosa consideren “molt respectable”. En tot cas, destaquen que la MDB “estava sol·licitada des d’abril”, i per això pensen que les han “xafat”.


Dones ‘Bicibles’ a BocairentPUBLICITAT

Silenci de la RFEC

La MDB va més enllà en la seua queixa. El club organitzador assegura que s’ha posat en contacte amb la RFEC per poder tindre una entrevista amb el president de l’ens nacional, José Luis López Cerrón. “No estem tenint cap suport, no es fan marxes amb les nostres característiques i per a que el president RFEC sàpiga el que estem fent en la Comunitat Valenciana, hem demanat una entrevista a la que ens han  contestat que presentem el projecte per a un estudi”.

Crida a Cerrón

Des de Dones Bicibles, la presidenta María José Silvestre reclamava en els micròfons de Sense Límits Aventura que el president de la RFEC les atenguera. “A la Federació Valenciana hem tocat i la paperassa l’hem presentat i molt bé, però hem demanat una entrevista amb el president José Luis López Cerrón i ells ens han demanat un informe”, afirmava Silvestre.

PUBLICITAT

Les dones responen

La participació a la MDB ha augmentat any rere any. Enguany s’ha superat la barrera de les 100 participants, i això que va ser un dia de pluja. L’acceptació pareix clara: “Totes estan contentes perquè fem una prova que no es fa en cap lloc, feta per dones i pensada per a dones”, van assegurar a SLA. “Un dels potencials que tenim en la nostra prova és el tracte, els condicionants que es posen, i intentem també posar coses com que la Guàrdia Civil era dona. Reunir tot dones”, van explicar.

PER KRISTINA VOGEL

Per altra part, la prova d’enguany, disputada el passat 15 de setembre, va tindre un apartat especial. Es va fer una pancarta per recordar la lluita de la campiona del món de pista, Kristina Vogel. “Dones Bicibles pedalegem i rodem per Kristina Vogel”, es llegia al text. La ciclista alemanya, or olímpic als Jocs de Londres, amb un altre or i un bronze a Río de Janeiro, sis mundials individuals i tres per parella, va quedar paraplègica el passat mes de juny. La corredora va patir un greu accident durant un entrenament en xocar contra un altre ciclista. A Bocairent va tindre tot el suport possible.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Àudio SLA03: Oh, Everest, què dur ets… | Sense Límits Aventura - […] Dones Bicibles reclama atenció a la RFEC […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »