‘Cipol’, descanse en pau

L’escalador Francisco Antonio Candela Pastor, de Crevillent, mor durant una expedició a l’Himàlaia

Males, molt males les notícies que arriben des de Crevillent. L’Ajuntament de la localitat ha confirmat hui la mort del seu veí Francisco Antonio Candela Pastor, més conegut com ‘Cipol’, durant una expedició a l’Himàlaia. Pel moment, es desconeixen les causes de la mort de l’escalador alacantí, de 69 anys.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

L’Ajuntament ho confirma

Segons ha informat el Diario Información d’Alacant, fonts de l’Ajuntament de Crevillent han confirmat la notícia després que en les xarxes socials s’informara en un primer moment. Es tracta de Paco Candela, un esportista experimentat i que era molt conegut en l’entorn de l’escalada, a Crevillent i també als seus voltants.

PUBLICITAT

A l’Himàlaia

La mort de ‘Cipol’ s’ha produït durant una expedició d’un grup d’esportistes a la cordillera de l’Himàlaia, on es troben les muntanyes més altes del món. Les informacions que hi ha fins ara no aporten cap dada del punt concret on ha succeït la tràgica notícia. Només se sap que el grup va demanar ajuda per la indisposició de Paco Candela.

PUBLICITAT

L’helicòpter no arriba a temps…

Les mateixes informacions, que arriben de l’Ajuntament de Crevillent, segons el Diario Información apunten que l’helicòpter, una vegada rebuda la demanda d’assistència, no va poder arribar a temps. L’Ajuntament ha informat, així mateix, que de seguida es posaran en contacte amb la família de l’alpinista per traslladar-los les condolències i les mostres de suport de tota la comunitat esportiva.

Molt experimentat

Francisco Candela Pastor va ser vicepresident del Centro Excursionista de Crevillent, ha sigut un home que ha portat el nom de la ciutat fora de les fronteres espanyoles amb les seues escalades. Va aconseguir fites importants, des d’Alaska fins l’Aconcagua, i també havia intentat pujar a l’Everest.

PUBLICITAT

Suport

L’entorn de Paco Candela, ‘Cipol’, s’ha mobilitzat de seguida a les xarxes socials. Així s’expressaven des del compte de Twitter de la comparsa Moros Marroquíes de Crevillent: «Hoy los marroquíes hemos vuelto a enmudecer. Nuestro marroquí más aventurero nos ha dejado. Terrible noticia para empezar la semana. Paco, hoy la montaña, tu queridísima montaña, te ha arrebatado la vida, pero a la vez te ha hecho eterno para todos los que tuvimos el pacer de conocerte».

Descanse en pau.

Més dades:

 

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »