SLA03: La via ferrada de Redován, amb Jaime Escolano

El nostre expert en el tercer programa ens acosta, pas a pas, a la nova via de la localitat alacantina

“És com qui va al mercat i agafa el producte més fresc… La ferrada de Redován és la més recent de la Comunitat Valenciana”. Així començava Jaime Escolano, el nostre expert de vies ferrades, durant la seua intervenció en el tercer programa de Sense Límits Aventura. El SLA03 ens tenia preparada la sorpresa d’una via ferrada que té de tot i que és per a tots… Ho pots escoltar clickant ací.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

SLA03

El programa complet

Té de tot…

És com un parc temàtic de muntanya molt xulo perquè fomentarà el turisme de muntanya a la zona”, va dir Escolano al programa. “Té un tram familiar o infantil, i un altre ja per a experts. En el familiar compta amb uns 700 metres de progressió amb una passarel·la de 26 metres, i un pont tibetà de 35 metres, un altre amb balancins en què has de demostrar el teu equilibri, curtet, de sis metres, un altre tibetà de nou metres, una altra passarel·la curta i un altre de troncs. Per a iniciar als més joves o a qui estiga iniciant-se, este és un tram perfecte”.


La vía ferrata más larga, en Redován


PUBLICITAT

Per als més xicotets

És una via, en esta primera part, que segons Escolano es pot fer amb “xiquets de fins i tot set anys”. El nostre expert recorda que els més xicotets “tenen habilitats”: “Un xiquet o xiqueta de set anys ho pot fer i ens sorprendria com resolen aquest tipus de problemes”.

PUBLICITAT


Redován habilita la vía ferrata más larga de la Comunidad Valenciana

(Suscriptor) #Redován habilita la vía ferrata más larga de la Comunidad Valenciana /El itinerario, que se inaugurará en un mes, se eleva hasta 425 metros de altura e incluye tres puentes colgantes, uno de ellos a 300 metros sobre el suelo que ofrece una vista espectacular de la Vega Baja https://www.diarioinformacion.com/vega-baja/2018/07/30/redovan-habilita-via-ferrata-larga/2048012.html

Publicada por Información Vega Baja en Lunes, 30 de julio de 2018


Després, la frontissa

La via de Redován, però, canvia. Al final dels primers 700 metres ja varia el nivell. La dificultat va fent-se superior. “Però és tot relatiu”, va afirmar Escolano, “perquè el que per a mi és difícil, per a un altre pot ser fàcil”. En tot cas, segons Escolano “en aquest segon tram el pendent és més acusada i fins i tot estàs més tombat. I té alguns atractius, com la frontissa”. És, va explicar Escolano, un ‘salt’ per arribar huit metres a l’esquerra: “Per arribar allà hi ha una eina de ferro que t’has d’enganxar, t’impulses sense soltar-te del canvi de vida, i botes a l’altra part. Molt divertit”.


El próximo día 22 de agosto se realizará la inauguración oficial de La Vía Ferrata de Redovan. Una de las más espectaculares de España. Aquí nuestro compañero Samuel, vocal de Barrancos de nuestro club disfrutando en el paso de la bisagra.www.grupodemontaña.es

Publicada por Grupo de Montaña Callosa de Segura en Jueves, 16 de agosto de 2018


Precaució, per la novetat

Escolano va destacar el fet de la novetat d’esta via, i per això va demanar «precaució, perquè va molta gent». Per això, va demanar: «S’ha de matinar i s’ha d’aconseguir que siga divertit”. Escolano va aconsellar als i a les oients del SLA03 «que s’ha de planificar l’itinerari, mirar la méteo, i sobretot fer el que estigues preparat”.

PUBLICITAT

ÀUDIOS, AL 677 77 73 19

Al programa es va proposar la pregunta/debat per a la pròxima setmana. Es tracta que els i les oients ens passeu la vostra experiència fent una via ferrada, o la vostra ferrada més recomanable de la Comunitat Valenciana. La vostra opinió és important, perquè ens dona la proximitat amb les vies del nostre territori. Només heu d’enviar una nota d’àudio al número de Whatsapp 677 77 73 19, i podreu eixir en el següent programa de Sense Límits Aventura, el SLA04 del pròxim cap de setmana.

Més dades:


Àudio SLA03: Oh, Everest, què dur ets…


La ruta: Barranc de l’Encantada


SLA02: Salut i certificats, amb Darío Sanmiguel


Programa 3 SLA: Fins a l’Everest


Dones Bicibles reclama atenció a la RFEC


Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. SLA03: Centro Excursionista Eldense | Sense Límits Aventura - […] SLA03: La via ferrada de Redován, amb Jaime Escolano […]
  2. SLA05: Sendes, història, templers, castells… | Sense Límits Aventura - […] SLA03: La via ferrada de Redován, amb Jaime Escolano […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »