SLA03: «S’ha de mantindre el cap fred»

El campió d’Espanya de marxa nòrdica, Ramón Álvarez, considera que el factor mental és clau en la seua especialitat

Ramón Álvarez es va proclamar campió d’Espanya de marxa nòrdica a les Illes Balears. Portava relativament poc en la modalitat, des de l’inici de l’any. Els bastons, fins el moment, no eren habituals per a ell. La cursa es va desenvolupar com jo volia. “Vaig trobar el meu lloc en els primers metres i vaig posar el meu ritme controlant que no m’agafaren el rebufo”. I d’allà, a la victòria. Ho va explicar tot al programa de Sense Límits Aventura, al SLA03 d’À Punt Ràdio.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

SLA03

El programa complet

La força mental

“Sobretot a nivell mental s’ha de tindre molta decisió”, assegura el marxador, que té molt clar que el control de la carrera i de la tècnica passa per este punt… “La tècnica és molt important, s’ha de mantindre el cap fred”. De fet, mantindré la concentració mental durant la competició li va servir per seguir endavant sense penalitzacions, una vegada se’n va anar sol. “El segon classificat sí que va tindre una penalització”, recorda.


Ramón Álvarez, campió d’Espanya de marxa


PUBLICITAT

Estricta reglamentació

“Al final vaig aconseguir anar prou còmode mantenint la tècnica”, va afirmar el marxador durant el programa de Sense Límits Aventura. També va explicar la normativa, bastant exigent a Espanya: “En marxa nòrdica la reglamentació és molt estricta, pareguda a la italiana. No es pot trotar. Al nord és més lliure. Ha d’haver un peu i un bastó en terra. El colze ha de passar el pit per davant i per darrere la línia de la cintura. I no flexionar els genolls”.

PUBLICITAT

El futur immediat

Ara el marxador de Tavernes de la Valldigna comença a pensar en la pròxima temporada. Competirà a la Copa de la Comunitat Valenciana, a la Copa d’Espanya, els Campionats d’Espanya de clubs i individual, que també serà enguany de seleccions. “També debutarem amb la selecció espanyola de marxa nòrdica”, hi va afegir. “És la primera vegada que es farà, eixirem a l’estranger una o dues vegades per donar a conèixer l’estil i la tècnica dels espanyols”. Esperem bones notícies d’ell.

Més dades:

 

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »