SLA03: Centro Excursionista Eldense

L’entitat d’Elda és la protagonista de la secció de clubs del programa Sense Límits Aventura en À Punt Ràdio

Pedro Ángel Navarro és l’encarregat i president de la secció de trail del Centro Excursionista Eldense. Durant el programa SLA03 de Sense Límits Aventura vam parlar amb ell per acostar-nos el seu grup de treball. Es tracta d’un club amb molta història. I el que té més socis de tota Espanya… Pots escoltar tota la secció i el programa fent click ací.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

En números guanya

Pedro Ángel Navarro ens va explicar que la data de naixement del club, amb el nom Centro Excursionista Eldense (CEE), és de 1957. Té ni més n imenys que 61 anys d’història. “Està molt diversificat perquè hi ha activitat de tot tipus en torn al club”, va assegurar Navarro. Es tracta d’una entitat que té el major número de socis d’Espanya, i que és “el segon en federats”, segons el president de la secció de trail.

PUBLICITAT

De l’alpinisme a…

El CEE es va crear per l’alpinisme però ha derivat en altres activitats. La muntanya ha obert un món de possibilitats i per tant ara el club el forma gent que tan va a córrer, com en bicicleta, com que fa alpinisme… “sempre estem per ‘liats’”, va dir.PUBLICITAT

Activitats

“Cada any es proposen activitats i anem a fer carreres fora”, va afirmar durant el SLA03. “Hem anat a l’estranger, hem anat dues vegades al Mont Blanc, també als Alps italians, a l’Aconcoagua, a l’Aneto… no parem”. Es tracta de donar-li dinamisme a l’entitat.

El trail muta

“La secció de trail es va crear fa nou anys”, va explicar Navarro, que va reconèixer que hi ha una necessitat de canvi generacional. “Hem envellit”, va dir, tot i que va afirmar que, en els últims temps, sembla que hi ha “un renaixement de la gent jove”. “El futur és esperançador perquè la muntanya cada vegada agrada més als esportistes i estem introduint la muntanya a la gent jove, que és el més complicat”, va assegurar.

PUBLICITAT

EVA SIERRAS, L’HEROÏNA

Tot club té una referència. Un punt en l’horitzó. Un espill on mirar-se… En el cas del Centro Excursionista Eldense eixe paper el fa Eva Sierras. “És la nostra heroïna, la nostra icona, la que ens està donant ‘vidilla’. Estem molt il·lusionats tots amb ella. Enguany ha sigut campiona de la Copa d’Espanya de KV en la seua categoria, i ha sigut una alegria tremenda”.

El Centro Excursionista Eldense organitza una carrera de muntanya, la Catí-Rabosa. “Estem en la 9ª edició i veiem que està agradant molt”, va afirmar Navarro sobre una cursa que cada any varien en els recorreguts “i fins ara cada any omplim la cursa”.

Més dades:


Àudio SLA03: Oh, Everest, què dur ets…


 

SLA03: La via ferrada de Redován, amb Jaime Escolano


Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »