SLA04: Literatura ‘antipàtica’

Ángel Saez de Libreria Patagonia de València ens porta un llibre de Simon Elías entre l’aventura, els viatges, l’humor i un toc especial per traure’ns els colors a tots

‘Las ventajas de ser antipático, Tribulaciones de un aventurero desnudo’, de Simón Elías, es va presentar el passat dilluns a la llibreria Patagonia. Va ser el llibre que el nostre expert en literatura muntanyenca i d’aventures, Ángel Saez, de Libreria Patagonia de Valencia, ens va portar al programa. El llibreter va exposar raons per explorar en llibres que no sempre han de tindre el seu punt més interessant en l’èpica muntanyenca.

Més que res, perquè Elías destrossa la teoria… Ho pots llegir ací o bé escoltar-ho en l’enllaç que et proposem, i si et fa reflexionar, pots enviar una proposta de llibre, o explicar-nos què t’ha paregut este que presentem, enviant una nota de veu per Whatsapp al 677 77 73 19.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


AUDIO SLA 04

Escolta ací el podcast del programa SLA 04. Escolta-ho online al web d’À Punt o descarrega l’àudio per escoltar-ho quan vullgues

PUBLICITAT

I què és este llibre?

‘Alpinismo bisexual’ és un altre dels títols d’este autor. Amb ‘Las ventajas de ser antipático, Tribulaciones de un aventurero desnudo’, Elías fa un pas endavant en una manera d’explicar-se peculiar. “No és un llibre clàssic de viatges i muntanyes ni una història èpica, ni una història que es vaja desenvolupant i tinga un desenllaç, i tampoc no n’hi ha herois ni dolents”… i aleshores, què és?

PUBLICITAT

Un ‘collage’

Respon Ángel Saez que es tracta d’un “collage, una composició formada per vivències de l’autor i també de persones alienes a ell, per llocs i personatges variats, o fets històrics. Personatges coneguts, taxistes, traficants, amants i fins i tot novies de Simón…”. Es tracta d’una literatura “sense complexes”, afirma el nostre llibreter.

PUBLICITAT

“Extraordinari”

L’obra d’Elías aconsegueix ser, en paraules del llibreter de  Patagonia, “un llibre extraordinari fet amb el que l’autor anomena la literatura de sobrants”. Es tracta d’un llibre “intel·ligent, amè, i que busca donar valor a la llibertat de l’escriptor i del lector, i també fer que ens qüestionem moltes coses, no només de l’aventura, sinó de la vida mateixa”. És l’obra, segons Saez, “d’un escriptor ficat a alpinista que no un alpinista ficat a escriptor”.

PUBLICITAT

Un fi sentit de l’humor…

Saez va destacar, a més, el fet que els capítols del llibre «estan titulats amb el nom d’un lloc geogràfic: París, Ginebra, Teherán, Essaouira… però amb salts geogràfics i també salts en el temps». Per contra, això li dóna una unitat global. Igualment, va destacar el seu sentit de l’humor: «És molt fi, sense rialles potser però sí amb somriures… a mi em ruboritzen les escenes amb les seues novies… són situacions que provoquen el somriure i el rubor». El llibre el té, i potser ningú ho diria, en la secció de muntanya, perquè en parla.

PUBLICITAT

ALTRES LLIBRES

Ángel Saez, com a llibreter que és, va aconsellar altres llibres durant la seua secció al programa de Sense Límits Aventura. Dues novel·les: ‘El guía suizo’, de Antonio Jesús López, ‘Hasta la frontera de mi sueño’, de Ricardo Martínez Llorca, que fue premio de literatura Desnivell en 2016. I un manual, ‘El manual práctico de orientación con mapa y GPS’, de David Caballero; i canviant d’esports, dues biografies de ciclistes: ‘Sagan, mi mundo’, sobre el tres vegades campió del mon, Peter Sagan, i ‘Estilo Purito’, de Iván Vega, sobre Joaquim ‘Purito’ Rodríguez.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »