SLA05: “La vida té les seues fases”

Ramón Recatalà parla amb SLA després de cinc anys sense competir perquè va decidir dedicar el seu temps a fer-se sa casa

Va ser el protagonista als estudis de la ràdio d’À Punt de l’entrevista del programa cinc

 “Estava dedicat a córrer. La meua vida era córrer i treballar”. Ramón Recatalà va ser el protagonista entrevistat en el passat programa de Sense Límits Aventura. Va explicar com va passar de dedicar hores i hores a córrer per muntanya, a deixar-ho tot. Ara ha tornat, i per això volíem saber què esperar de qui va ser una de les grans figures del trail de la Comunitat Valenciana. I no fa tant… han sigut cinc anys sense ell. L’entrevista completa la pots escoltar en l’enllaç del programa, al web d’À Punt, en A la Carta.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

Programa Sense Límits Aventura

La entrevista completa a Ramón Recatalà

“Crec que la vida té les seues fases”, va afirmar el corredor, que va considerar en el seu moment que li havia arribat l’hora de penjar les sabatilles. Momentàniament. “Jo sóc obrer i volia tindre una bona casa, així que vaig començar a fer-la en les estones que tenia després de treballar. Els moments que abans gastava per entrenar, ara els utilitzava per fer la casa”.

PUBLICITAT

Roglà: “El cor ni li cap al pit”

“Té un cor que ni li cap en el pit”, va dir d’ell el seu company Jonathan Roglà, que va recordar que precisament ell va començar gràcies a Recatalà. Roglà, que va enviar un missatge al programa SLA05, va recordar la primera MIM de Ramón: “Va anar amb les seus sabatilles blanques, sense aigua i sense res, i tots mirant-lo dient què feia este en l’eixida… però la va acabar”. Va ser “2006 o 2007”, va reconèixer Recatalà, que recordava que es va presentar quasi no sabia ni com, amb samarreta de cotó inclosa… “Al quilòmetre 20 estava grogui ja… em vaig plantejar retirar-me a les Useres però finalment vaig seguir”.

PUBLICITAT

“Carreres dures i tècniques”

Ramón considera que és un corredor de “carreres dures i tècniques de més desnivell”. És el seu lloc natural. Reconeix sense problemes que on pateix més és en carreres ràpides. “Em costa molt anar ràpid”, va dir, tot i que entrena i dedica hores a intentar millorar. Però, com va començar tot? “El cuquet de córrer em va vindre pel meu company de treball i ara el meu soci. Em va dir de córrer la carrera de la Vilavella. Jo jugava a futbol i em costava entrenar. A partir d’ahí vaig estar uns anys”.

PUBLICITAT

Els elogis de Manolo Amat

Una de les persones que més coneix el corredor de la Vilavella és Manolo Amat. També va participar al programa enviant un missatge. Ell va ser seleccionador i qui va portar Recatalà a competir internacionalment. Manolo Amat deia sobre el corredor castellonenc: “Destacaria la seua senzillesa, la seua modèstia i la seua manera de competir”. Amat creu que el millor moment, el gran record, va ser la participació de Recatalà “el 2011 al Campionat d’Europa amb la selecció espanyola”: “Això va ser una alegria grandíssima i a més va fer un molt bon paper”. Recatalà sap que la gent l’estima. És un premi que ha aconseguit, possiblement el millor que haja guanyat mai. “Es nota l’afecte de la gent”, va afirmar.

PUBLICITAT

ALBENTOSA, VICTÒRIA…

És cert que a la Vilavella, el seu poble, hi ha un alt nivell de corredors i corredores. “No sé si serà l’aigua o què, però és cert que per als pocs habitants que hi ha molt nivell de corredors de muntanya”. Així ho assegurava durant l’entrevista Recatalà. Ara ha tornat per tornar a demostrar que és un gran corredor: “No he pensat mai en el nivell que tenia. He anat sempre a gaudir de la muntanya. Ara ja estem entrenant i competint i el nivell no sé quin serà…”. Respecte al seu triomf a Albentosa, humil com sempre va dir: “Vaig tindre la sort de guanyar”.

Més dades:


Recatalà torna a guanyar


Mataix y Recatalá, a lo grande en Albentosa


Recatalà i Tauste triomfen a la Vall de Tena


 

Àudio SLA05: El Recatalà més proper


Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »