Àudio SLA06: «El triatló és molt democràtic»

El campió d’Espanya i tercer del rànquing d’Europa, Roberto Sánchez Mantecón, i el seu entrenador, Roberto Cejuela, visiten el programa Sense Límits Aventura i reflexionen sobre l’any de competició que han tancat

“Ha estat una temporada molt llarga, des de febrer a octubre, però amb molt bons resultats”. És Roberto Sánchez Mantecón. Triatleta de la Universidad de Alicante. Campió d’Espanya… Ara es troba de vacances, “fent altres esports, pàdel, tennis o karts”, però ja pensa en la que ve: “Tinc ganes de començar a entrenar”. Ho diu l’home que, als seus 22 anys, ha aconseguit, a més, el bronze al Campionat d’Europa sub-23, a Israel i que ha acabat tercer al rànquing de la Copa d’Europa.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

ENTREVISTA SLA06

L’entrevista al complet, a la part final del programa

Campió d’Espanya

«Sempre he fet triatló. A l’any 2000 quan sortia del col·le, fins al dia de hui…”. Era la passió d’un xiquet de Manises que va començar amb el Tragaluegas. Ara és campió d’Espanya… va ser a A Corunya: “Va ser una cursa molt lluitada. Vaig tenir la sort d’anar escapat amb el meu company d’entrenament. Després corrent vaig tindre molt bones sensacions. Va sortir el dia i va ser complir un somni. Em va recordar d’anys anteriors quan vaig acabar competint en categories inferiors”.

PUBLICITAT

El punt de vista tècnic

Roberto Cejuela és l’entrenador de Sánchez Mantecón. “Com a entrenador treballem per fer realitat els somnis de gent com Roberto”. El que té clar este zamorà que viu a Alacant i treballa per a la Universidad de Alicante és que la competició es fa en un sol dia, un matí, però “el més difícil són els anys de preparació”. Durant la carrera, va explicar Cejuela, el seu paper, especialment en carreres com la del Nacional, és situar-se “llocs clau per donar instruccions o referències”. I més especialment a A Corunya, on la natació va ser el gran problema: “Necessitàvem recuperar el temps que havíem perdut i ho vius amb nerviosisme i tensió… «.

PUBLICITAT

Ha de millorar en…

«Roberto ha de millorar en tot, però la natació et condiciona. Qui no nada, no guanya, com deia Iván Raña». Cejuela és clar, i Sánchez Mantecón n’està d’acord: “Hem de millorar-ho i estem en això«. I ho diu un esportista que nada en el 1.500 amb parcials de 100 a 1’10 «/1’12». En tot cas, Cejuela considera que, al final, l’esforç dóna resultats: “Este esport és molt democràtic. Els esportistes que treballen amb molta constància, aconsegueixen els millors resultats possibles”. El que importa és l’actitud i “els primers 15 anys de vida”, perquè es posen les bases del que vindrà.

PUBLICITAT

La reflexió de l’entrenador…

Cejuela va fer una reflexió com a tècnic… «L’entrenament presencial no es pot substituir. En tots els nivells. Hui vivim en una revolució tecnològica i està molt bé, però estar presencialment és molt més positiu que de manera virtual, perquè nosaltres entrenem músculs i también el cervell. Per a la tàctica és important». Hi el resum és una frase: «Quant menys errors fem als entrenaments, menys en farem en competició». Així és.

PUBLICITAT

LA PISTOLA DE SUD-ÀFRICA

Roberto Sánchez Mantecón va recordar l’episodi de la pistola. Va ser desagradable. Va rebre un colp al cap. I els van robar. Va ser a Sud-Àfrica, a principi de temporada. L’any va començar malament, «però em vaig dir que això no m’havia de preocupar si estava en forma». El dia d’abans de la competició els van deixar prop de l’hotel, i caminant, uns 300 metres, «van aparèixer dues persones amb pistola i jo em vaig dur un colp i al meu company li van robar la motxilla i una roda… un desastre». En l’entrevista, en parla d’aquell moment…

Més dades:


Triatló a punta de pistola


Àudio SLA05: El Recatalà més proper


Àudio SLA06: Sobretot, històries personals…


Àudio SLA04: De literatura i reptes


Àudio SLA03: Oh, Everest, què dur ets…


Àudio SLA02: Segon programa, per a totes i tots


Àudio SLA 01: El primer programa, al descobert


Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. SLA07: Paraula de Sebas Álvaro | Sense Límits Aventura - […] Àudio SLA06: “El triatló és molt democràtic” […]
  2. SLA07: Mongòlia… “l’orientació va ser un hàndicap” | Sense Límits Aventura - […] Àudio SLA06: “El triatló és molt democràtic” […]
  3. Àudio SLA09: Què dona positiu? | Sense Límits Aventura - […] Àudio SLA06: “El triatló és molt democràtic” […]
  4. SLA09: “A Xina no sabia si era cap a la dreta o l’esquerra” | Sense Límits Aventura - […] Àudio SLA06: “El triatló és molt democràtic” […]
  5. Programa SLA10: Què serà del triatló i el trail? | Sense Límits Aventura - […] Àudio SLA06: “El triatló és molt democràtic” […]
  6. Àudio SLA10: Les federacions creixen | Sense Límits Aventura - […] Àudio SLA06: “El triatló és molt democràtic” […]
  7. SLA10: Objectiu, les Sèries Mundials | Sense Límits Aventura - […] Àudio SLA06: “El triatló és molt democràtic” […]
  8. Cardona, quart de gratacels | Sense Límits Aventura - […] Àudio SLA06: “El triatló és molt democràtic” […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »