SLA07: Paraula de Sebas Álvaro

El periodista i alpinista parla amb SLA: «Determinats valors de la muntanya ens ajuden a la vida diària”

“En 1924, l’experiència d’Irvine i Mallory estava en els cinemes abans que acabara l’expedició”

Sebas Álvaro va estar a València de la mà de la Libreria Patagonia amb motiu de la presentació del seu llibre “La vida al límite de la vida”, que ha escrit juntament amb Jose Mari Azpiazu. Des del programa de la ràdio d’À Punt, Sense Límits Aventura, vam aprofitar per furtar-li uns minutets per parlar amb ell. De muntanya i molt més…

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

ESCOLTA A SEBAS ÁLVARO

A partir del minut 13:30, l’entrevista

En el dia a dia

Álvaro, periodista i alpinista, amb tants anys d’experiència, considera que la història de l’alpinisme té tant de material com per fer una espècie de manual d’ajuda… però d’ajuda vital, no només per aquell o aquella que s’atreveix a fer muntanya… Un llibre ideal “per a gent que necessita una espenta, és un llibre per a ajudar”, assegura en la conversa en el programa SLA07. “No és només per a alpinistes, sinó per tot el món”, diu. El llibre “naix perquè determinats valors de la muntanya ens ajuden a la vida diària”.

PUBLICITAT

Cultura i reflexió

“Jo sóc un defensor del alpinisme clàssic. El llegat que ens ha deixat en els seus 250 anys és magnífic. Hem intentat extraure el millor. Ens han aportat molt més que grans escalades, sinó una base cultural, reflexions… algunes d’elles plenament utilitzables per a la gent, per a la seua vida quotidiana”, explica Sebas Álvaro, amb més de 200 expedicions en la seua motxilla…

PUBLICITAT

Tecnologia i informació

El periodista, preguntat pels canvis tecnològics i la seua influència en l’alpinisme, va explicar que no veu grans canvis. Segons ell, “hi ha diferències tecnològiques”, però el contingut no és molt diferent: “En 1924, l’experiència d’Irvine i Mallory estava en els cinemes abans que acabara l’expedició”. Álvaro considera que hui en dia, “si tu te’n vas a la muntanya a l’aventura, és el mateix que abans”.

PUBLICITAT

Fer campanyes de prevenció

“No se’ns ha anat de les mans”, va assegurar l’alpinista durant la conversa amb SLA en què va eixir el tema de la massificació… Simplement, considera que és “necessari” fer “campanyes de prevenció, cosa que no es fan”: “Es fan campanyes respecte al trànsit o la violència de gènere, però s’han de fer també amb la muntanya. Ara molta gent va sense l’equipament adequat, i és en este punt on s’ha d’incidir”. Sebas Álvaro, el que realment vol, és que les “grans emocions de les grans muntanyes” es traslladen al gran públic.

PUBLICITAT

SHACKLETON I ESTER SABADELL

Per il·lustrar algunes de les narracions i reflexions a què fa referència Álvaro, va recordar episodis com l’expedició de Shackleton entre 1914 i 1917, o la el d’Ester Sabadell, després de tindre el seu greu accident a l’illa de Guadalupe. Són experiències que poden ajudar a fer front a situacions del dia a dia, segons l’alpinista i periodista…

Més dades:


Àudio SLA06: “El triatló és molt democràtic”


Àudio SLA05: El Recatalà més proper


Àudio SLA04: De literatura i reptes


Àudio SLA03: Oh, Everest, què dur ets…


Àudio SLA02: Segon programa, per a totes i tots


Àudio SLA 01: El primer programa, al descobert


 

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Àudio SLA09: Què dona positiu? | Sense Límits Aventura - […] SLA07: Paraula de Sebas Álvaro […]
  2. Programa SLA11: La nova FEMECV i molt més | Sense Límits Aventura - […] SLA07: Paraula de Sebas Álvaro […]
  3. Àudio SLA11: La nova FEMECV i molt més | Sense Límits Aventura - […] SLA07: Paraula de Sebas Álvaro […]
  4. Volta a Espanya amb deixalles | Sense Límits Aventura - […] SLA07: Paraula de Sebas Álvaro […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »