SLA07: La Tinença estimada, en BTT

Diu Paco Badia que, directament, no pot ser objectiu… «espectacular», «impressionant», així defineix la ruta

Amb eixida des de Fredes, es pot gaudir de la fageda del Retaule o del Portell de l’Infern

“En este territori no puc ser objectiu i no vull ser-ho perquè estic enamorat d’estos paratges”. Una declaració d’intencions d’este nivell ja ho diu tot. Paco Badía, el nostre expert (encara que digui que no) sobre rutes de BTT, ens ha portat una volta per la Tinença de Benifassà, des de Fredes… que volia mimar molt. “És el Pirineu valencià”. Res més a dir. Només que ho pots tornar a escoltar, si no ho vas fer. Com? Ací baix t’ho enllacem… En tot cas, una ruta d’uns 66km que Badia ens deixa en una miqueta menys amb una variant…

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

SLA07

La secció de rutes de BTT la trobaràs en el minut 22:45

“A la Comunitat Valenciana, l’interior és prou desconegut en general”, començava Badía. Però a més afirmava que si hi ha algun lloc “formaria part d’esta llista de llocs desconeguts, el primer lloc seria la Tinença de Benifassà”. I ho argumentava: “Per tres raons: És zona d’interior, no té una gran població, té un accés molt difícil, i és una comarca desconeguda… La ruta que jo propose, un terç, passa per Tarragona”.

PUBLICITAT

La fageda del Retaule

Entre les zones que Badia va voler destacar, el Monestir de Benifassà o la fageda del Retaule. Explicava el nostre expert que es tracta “d’un arbre autòcton de la península, que necessita unes característiques especials que a la Tinença les té”. Badia aconsella anar a fer la ruta “en la primera tardor és fantàstic”, i assegura que de novembre a abril fa massa fred. “Al mig de la fageda està el faig pare. Es pot deixar el cotxe en la cua del pantà d’Ulldecona i camines un poc, o vas en BTT que pots veure molt més que si vas caminant”. Que no donen ganes d’anar-hi?


Ruta en BTT per la Tinença de Benifassà


PUBLICITAT

Paleta de colors

La Tinença és l’encontre de la serralada catalana amb el sistema Ibèric. “És una orografia molt complexa, impressionant. Hi ha alguns geògrafs, experts, que li diuen els Pirineus valencians”, diu Badia… “Pràcticament el 100% del territori està cobert de vegetació, i allà tens carrasques, pi roig, pi negre, fagedes… si vas a la tardor la paleta de tardor és espectacular”.

PUBLICITAT

Ruta circular

La ruta quan ells la van fer, va sumar 66km, però Badia proposa “una variant més curta eixint de Fredes i anant cap al pantà d’Ulldecona en sentit antihorari”. Primer és baixada, i després… “40km de pista ciclable… És una explosió de colors, d’arbres… impressionant”. Si haguera de fer una foto de la zona, ho faria baixant de la bici i anant al “Portell de l’Infern, amb unes vistes espectaculars que et posen la pell de gallina”.

PUBLICITAT

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »