SLA08: Clàusules contra el dopatge

El cas Belda fa reaccionar organitzadors com Corremón, que dona el pas endavant per evitar tindre sancionats en les seues carreres

Altres organitzadors i carreres, com Garrote o la Liga CXM de la Serranía estudiaran la situació per afegir-se a la iniciativa en els seus reglaments

Foto: Soca-run Cocentaina

Després del debat que es va obrir la setmana passada al voltant de la figura de l’ex-ciclista David Belda, que va guanyar diverses carreres de trail mentre compleix sanció per dopatge, presumptament d’EPO, alguns organitzadors han decidit donar un pas endavant. Corremón és el primer que mou fitxa i afirma que inclourà una ‘clàusula’ en les seues carreres contra la presència de sancionats per dopatge. Altre com Garrote Trail donen suport a la iniciativa, i la mateixa serà objecte de debat per part de la Liga CXM de la Serranía. De moment, també l’afectat, David Belda, ha parlat a Infotrail: «Vaig fer be les coses i abans de res vaig demanar consell al meu advocat». Ací ho posem tot sobre la taula…

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

PROGRAMA DE RÀDIO EN À PUNT

Escolta el debat sobre dopatge, a partir del minut 7:00

Corremón, com a organitzador de proves, ha anunciat que a partir de la prova amb què començaran el calendari 2019, el Picaio CiM Trail del 13 de gener, totes les proves que estiguen baix el seu nom “incorporaran al reglament una ‘clàusula antidopaje’”. Això vol dir, segons expliquen en el seu comunicat, que no podran participar “en les nostres proves tots aquells que estiguen complint una sanció per dopatge, vinga d’on vinga la sanció”.


Pot competir en trail un ciclista sancionat per dopatge?


PUBLICITAT

Pel 1/2KV d’Alcoi

Aquesta és una decisió que, segons afirmen, prenen “després d’un període de reflexió que arrenca el passat 11 de novembre, un dia en què un corredor sancionat en ciclisme fins el 2021 va aconseguir el millor temps en el nostre tram cronometrat -172KV Alcoi-, aconseguint la victòria”.

PUBLICITAT

El títol segueix sent de Belda

En este sentit, Corremón reconeix que no pot llevar-li el títol de guanyador al corredor de Cocentaina, David Belda, protagonista d’aquella victòria. “Donat que es tracta d’una prova no federada, és complicat traure-li la victòria”, afirmen, “però entenem que el seu triomf és una taca en el palmarès de la prova que, per cert, va guanyar també en 2017 quan encara no estava confirmada la sanció”.

Foto: Aitor Toribio

No volen trampes

Corremón assegura que l’última cosa que volen són “trampes en les nostres proves, i el dopatge és la major de les trampes que trobem en l’esport”. L’empresa manifesta el seu compromís en la lluita contra “esta plaga”, per la qual cosa afirmen que tractaran d’evitar “la presència d’atletes que estiguen complint sanció per dopatge”.

PUBLICITAT

Crida a altres organitzadors

Presa la decisió, Corremón considera la seua mesura suficientment justificada i justa com per a què altres organitzadors de carreres s’hi sumen… “És una decisió que prenem a títol individual”, confirmen, tot “esperant que altres organitzacions prenguin decisions similars perquè això ens farà més forts en esta lluita”. De moment s’hi han afegit a la campanya #stopdoping el Garrote Trail, mentre que els components de la Liga CXM de la Serranía estudia si adherir-se.

PUBLICITAT

Belda: «No he volgut faltar el respecte»

David Belda va atendre la telefonada del programa de ràdio de Sense Límits Aventura, tot i que va preferir no eixir en antena. El de Cocentaina va manifestar, això sí, que ell havia actuat amb l’assessorament del seu advocat, i que no ho estava passant bé en estos moments per la situació creada. I així es va traslladar als oients el passat diumenge en el programa d’À Punt. Finalment, sí ha parlat per als companys d’Infotrail i ha manifestat que no té cap intenció de faltar el respecte a ningú, i que parlarà abans amb l’organitzador de torn, en cas que vulga participar en alguna carrera: «Sóc conscient que no puc traure’m cap llicència de cap esport i per tant no puc participar en cap prova regulada per cap federació. Per tant considere que no vaig fer res malament, vaig a les carreres per gaudir del que m’agrada i per a competir una estona el cap de setmana. Vull deixar clar que mai he volgut faltar el respecte a ningú, ni a cap organitzador ni molt menys a cap participant, i per tant mai he volgut crear cap polèmica».

TU TENS OPINIÓ!

Obrim un debat al programa Sense Límits Aventura. Creus que un esportista que ha estat sancionat desvirtua una classificació participant en una competició? Creus que s’hauria de permetre la seua participació? Penses que és ètic? Què creus que s’hauria de fer? Deixa una nota de veu al whatsapp 677 77 73 19 del programa de ràdio d’À Punt, i diumenge l’escoltarem

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »