SLA08: El poder del trail femení

Barreda, Company i Beltrán fan de portaveus de tot un equip… i de tota una manera d’entendre el trail a la Comunitat Valenciana

“Participar en carreres i conèixer noves persones t’uneix en l’esforç de la muntanya”

L’entrevista de la setmana va ser a tres dones que s’han proclamat subcampiones d’Espanya de clubs. El Lurbel Team People Sapiens ens acompanyava amb Lluna Beltrán, Patricia Barreda i Glòria Company. “Va ser una alegria que no esperàvem, ens vam veure fortes, vam anar a per totes i vam aconseguir esta plaça, que és un orgull”, expressava Beltrán.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

LES ENTREVISTES SENSE LÍMITS AVENTURA

L’entrevista al complet, des del minut 38:43

El trail femení a la Comunitat

Que el Lurbel siga subcampió d’Espanya és una dada clara. Que el Mur i Castell Tuga acabara tercer en esta mateixa competició, una altra. Tot diu que el trail femení valencià està de dolç. “El nivell femení del trail valencià és alt, la Comunitat Valenciana té gent molt bona a nivell espanyol”, afirmava Beltrán. “En Castelló”, explicava Barreda, “hi ha molt bon nivell, tant en homes com en dones”. I trobava una explicació: “Hi ha moltes proves que conviden a anar a la muntanya, a entrenar i a competir”. I Company, des de la visió d’Alacant, contava l’exemple de “les guerreres”, que han fet “un bloc de diversos equips i hi ha molt bon nivell”.

PUBLICITAT

El valor que mereix

Deia Barreda que cada vegada se senten “més valorades”, però també puntualitzava: “A vegades en algunes carreres els premis són diferents. I ja no en premis en econòmics sinó que a ells els donen alguna cosa que a nosaltres menys… però, això sí, cada vegada menys”. Les seues companyes feien que sí amb el cap… és una realitat que encara es dona, tot i que les tres corredores coincidien en què el món del trail “és menys masclista”.

PUBLICITAT

El dia a dia

També es va parlar del dia a dia. Dels “sis dies a la setmana i un de descans” que tenen totes elles… i com ho fan per combinar amb altres esports com la natació, segons explicava Company. I totes tenen els seus rituals matiners abans d’una carrera. “Desdejunar dues hores abans… jo em faig un sandvitx de Nutella i unes galletes i té”, deia Beltrán. “Un cafè en llet, un pastisset fet per mi, casolà”, afirmava Barreda, o el “cafè, fruits secs i fruita” que no fallen en el matí de Company.

PUBLICITAT

Bon ambient

Lluna Beltrán comentava que, efectivament, “hi ha molt bon ambient” en els trails. “Participar en carreres i conèixer noves persones t’uneix en l’esforç de la muntanya”, assegurava. “Estic molt a gust i és un ambient molt sa”, confirmava Barreda. Company, per la seua part, es mostrava encantada amb l’equip: “És una gran oportunitat i m’obri més terrenys per fer altres tipus de curses. Este any he fet coses molt diferents i de molt nivell”. Tot un seguit de sensacions i d’experiències que, finalment, fan que tot un equip funcione. I siguen, com són, subcampiones d’Espanya.

PUBLICITAT

LA LESIÓ DE BARREDA

Patri Barreda es va lesionar el turmell al quilòmetre sis en aquella carrera. Però va continuar. I això que li quedava un món per davant: “Va ser un esforç extra però pagava la pena i havia d’acabar… pel cap em passava que anava la tercera de l’equip i que no podia parar. O retirar-me o acabar. Formava part d’un equip i per això havia d’acabar”. Però és que sembla fàcil, però no ho era… “em quedaven 26km… en un principi tenia un dolor tan gran… se’m va bloquejar l’astràgalo i el peroneo i a cada pas era un dolor insuportable”. Primer ella “anava esperant”, però com que no l’agafaven, “em vaig dir que si havia de seguir, havia de desconnectar… vaig intentar desconnectar, jo córrec amb música i em vaig dir de no parar. El dolor estava en cada baixada…”.

Més dades:


SLA07: Paraula de Sebas Álvaro


Àudio SLA06: “El triatló és molt democràtic”


Àudio SLA05: El Recatalà més proper


Àudio SLA04: De literatura i reptes


Àudio SLA03: Oh, Everest, què dur ets…


Àudio SLA02: Segon programa, per a totes i tots


Àudio SLA 01: El primer programa, al descobert


Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »