SLA08. Latorre: «El jutge del que has fet és un mateix»

«La tecnologia fa que tot canvie, i també l’alpinisme, però jo em quede amb la part bona»

«Haguera volgut fer l’Everest i altres millor, però així han sigut i estic content»

Ferran Latorre va deixar escrit que volia pujar l’Everest. Anys després s’ha trobat amb el seu text… i somriu perquè el va aconseguir. És un dels quatre espanyols -Juanito Oyarzabal, Edurne Pasaban i Alberto Iñurrategui són els altres tres- en haver aconseguir els 14 huitmils. Ens explica el camí, l’evolució i el moment actual.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

FERRAN LATORRE

Vols saber què pensa Ferran Latorre sobre el que ha fet?

Un somni de infantesa

“He complit un somni d’infantesa”, assegura Latorre, que recordava el que posava… “espero arribar-hi algún dia”… a l’Everest. I ho va aconseguir. “El Ferran Latorre d’ara no és el mateix que va començar fa 17 anys aquest projecte quan vaig pujar l’Annapurna”. La primera lectura que faig és la humilitat i l’agraïment d’haver-ho pogut fer.

PUBLICITAT

Guanyar i perdre

L’alpinista considera que en la seua trajectòria hi ha hagut una “convivència entre la victòria i la derrota”. “Perquè hi ha hagut moments durs”, assegura, però en els bons, “intentes que la victòria no et tregui la humilitat quan aconsegueixes aquestes coses”. També, deia, “he après a patir… però també a passar-ho molt bé amb la natura… i també he après a liderar un equip. Quan les coses no van bé, aconseguir no perdre la fe ni la moral”.

PUBLICITAT

La tecnologia…

Creu Latorre que les noves tecnologies “li treuen glamour a l’esport”. Considera que és perquè “no tens la sensació d’aventura de quan anaves tu sol a l’Himàlaia”. Per altra part, afirma, “és molt bonic explicar les coses en el moment i no després de fer les coses. Això fa que tot canvie, i també l’alpinisme. Però jo em quede amb la part bona”. Ell, que s’ha geoposicionat perquè la gent sabera on estava… que s’ha monotoritzat tot, fins i tot les seves dades de pols…

PUBLICITAT

Oxigen… amb o sense?

“Aquest és un tema molt interessant i més d’on vinc i el que m’ha passat”. Latorre, que sempre ha defensat no utilitzar oxigen, un dia en va haver de fer ús… “finalment el vaig haver d’utilitzar… bàsicament em quede tranquil”. “Haguera volgut fer l’Everest i altres millor, però així han sigut i estic content”, afirma… “En tot el viatge que he fet algunes coses m’han eixit com pensava i altres no. Però al final el jutge del que has fet és un mateix”.

PUBLICITAT

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »