SLA08: La ferrada d’Enguera

De dificultat K2, d’iniciació però amb reserves, la via que ens ofereix esta setmana Jaime Escolano compta amb 180m i una tirolina

Segona via ferrada que ens explica Jaime Escolano… i encantats d’escoltar-lo. La seua saviesa ens ajuda a apropar-nos no només a estes vies, sinó a indrets de la Comunitat Valenciana que potser mai tindríem en ment. És el cas de la via ferrada Fuente Godalla, a Enguera

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

ENS TROBES SEMPRE ACÍ

La via ferrada d’Enguera, ací…

Curta: 180m

“És una ferrada especialment xula perquè requereix una activitat paral·lela perquè és una ferrada bonica, però curta, de 180m de recorregut”, explicava Escolano només començar la seua secció. “Són 3km des del cotxe fins la tornada, però de ferrada és només 180m… és curta”, confirmava. Però… a poc metres d’allà hi ha sorpreses, com “un barranc aquàtic, el Gordo de la Escalera, a Anna, que està fantàstic”.


SLA03: La via ferrada de Redován, amb Jaime Escolano


PUBLICITAT

Com s’hi accedeix?

Escolano explicava com arribar a l’inici de la via. Primera, s’arriba a Enguera en cotxe, es travessa la població, “fins el castell, i acaba en una explanada on aparquem… està tot indicat”, comentava el nostre expert… “És un paratge natural municipal, el paratge de la Umbría Lucena… Tardem 20 minuts caminant i tenim allà el cable de vida”. I a començar i a gaudir…


SLA07: La Tinença estimada, en BTT


PUBLICITAT

Una tirolina

La via ferrada Fuente Godalla és un K2, segons informava Escolano… “però tot això és molt relatiu”. I per què: “Hi ha qui diuen que és una ferrada d’iniciació. Esta és fàcil i d’iniciació però s’ha de conèixer-la bé, com sempre, i portar el material adequat i preparar-la bé”. I entre les sorpreses que aporta, hi ha “una tirolina de 70 metres xulíssima que travessa un barranquet”. Això sí, per poder fer-la, Escolano aconsella “dur la teua polea especial”. I si no és possible, un “cordó de 70 o 80 metres serveix”.

PUBLICITAT

La imatge és…

La foto de la via Escolano diu que la faria “des del principi de la tirolina”. Perquè es mira “la vall, es veu el poble, la tirolina i una altre pont, una passarel·la molt xula que hi ha”. Això sí, recorda que pels voltants de la zona d’Enguera hi ha altres opcions de vies ferrades: “Allà a prop, per Xàtiva i Genovés, està la ferrada de l’Aventador, amb 70 metres, catalogada com a difícil, com un K3, tot i que això és una referència i això sempre depèn de la forma física, de la tècnica i com estiga del cap”.

PUBLICITAT

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »