SLA10: Senderisme al Montcabrer

Eixim des de Cocentaina per pujar al cim de les Comarques Centrals per gaudir de les fonts del camí les vistes

El nostre expert, Salva Blanco, ens acosta a una ruta d’unes quatre hores de passejada tranquil·la

Marxem de ruta senderista i ho fem des de les Comarques Centrals. Estem a El Comtat, a Cocentaina, pugem a Sant Cristòfol i, des d’allà, ens endinsem en la serra pura per buscar un cim. Un d’important. El més alt de la zona. 1.380 metres… el Montcabre de la mà de Salva Blanco. Ens ho explica al programa SLA10 de Sense Límits Aventura, a la ràdio d’À Punt.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

Escolta com arribar al Montcabrer

La ruta de la setmana

L’entorn

Salva Blanco, que precisament és membre de la nova junta que lidera Carles Ferris per a la ‘nova’ FEMECV. Portarà el senderisme. “Estem en el segon sistema muntanyenc d’Alacant després d’Aitana”. Pugem des de Cocentaina. Es tracta d’una ascensió “en el centre de les Comarques Centrals”. Hi ha senders senyalitzats. Però Blanco ens convida a eixir del paratge de Sant Cristòfol, amb moltes fonts de camí i el Mas de Llopis, “on hi haurà 750 metres de desnivell fins el cim”.

PUBLICITAT

I des de dalt…

 Ja en el cim, quan se suposa que ha arribat el final, la ruta completada, Blanco té altres idees… “propose o tornar pel mateix lloc, que eixiren uns 17km i 4 horetes, o acostar-nos a qualsevol dels pobles que hi ha pels altres costats… Agres, Alcoi…

PUBLICITAT

El tren que uneix

I precisament són estos pobles els que es poden visitar connectant-los amb un viatge en el temps… és el que podem fer si agafem el tren que comunica amb Alcoi. Des de Xàtiva ix de la Costera, entra en la Vall d’Albaida i arriba al Comtat per finalitzar a Alcoi després de congostos paratges i imatges que deixen en evidència la bellesa de l’entorn del sud de València i el nord d’Alacant. És, a més, segons Blanco, una manera de “reivindicar-lo com a tren turístic”.

PUBLICITAT

Duresa

“Té una pujada prou important”, afirma Blanco sobre el recorregut. I és que la primera ascensió “és de 600m en 6km”. En tot cas el nostre guia ens assegura que hi ha “molts miradors”, la qual cosa fa que guanye en atractiu tot. Parlem, a més de moltes fonts en el camí: “La font de les huit piletes, la font de Sancho, baix del Montcabrer just està la font del Pouet, i hi ha altres que no estan al camí però que eixint-se un poc del camí es poden visitar”. I sí, “ara brolla aigua”. “Mariola és la xarxa hidrogràfica més important d’Alacant. A la Mariola naixen el Vinalopó i el Serpis”, recorda Blanco.

PUBLICITAT

700 SENDERS..

Ens recorda Salba Blanco, com a encarregat de la vocalia de senderisme de la FEMECV, que la Comunitat Valenciana compta amb més de 700 senders homologats. Això suposa “més de 6.000km i no tots estan com haurien d’estar”. Per això la seua aposta és la qualitat abans que la quantitat. El Montcabrer és una de les rutes que estarien en esta llista… les vistes arriben al que és l’extensió de la Mariola, però també al Comtat, es veu el Benicadell, Serrella, Aitana per darrere, el pantà de Beniarrés…

Més dades:

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »