SLA10: Objectiu, les Sèries Mundials

La federació de triatló aposta per la base, però també per la internacionalització del Valencia Triatlón pensant en la màxima competició

«Tenim cadets i júniors que en uns anys poden estar en sub-23 en les Sèries Mundials», afirma la vice-presidenta, Vanessa Huesa

L’entrevista del programa SLA10 va donar per a molt. Es va parlar de triatló des de tots els seus punts de vista. Escoles, clubs, el triatleta federat i el popular, la renovada junta directiva de la federació (FTCV) i, sobretot, del futur. Valencia Triatlón és la prova candidata a màxims… i estos màxims són rebre una Copa del Món i fins i tot les Sèries Mundials. Així ho van afirmar el president, Valeriano Moreno, la vice-presidenta, Vanessa Huesa, i la cap de comunicació, Paloma Redondo, que van estar en directe al programa Sense Límits Aventura de la ràdio d’À Punt. 

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

ESCOLTA L'SLA10

El programa és teu, ací!

Junta retocada

La junta reelegida ha patit alguna variació. La més important és l’entrada, precisament, de Vanessa Huesa com a vice-presidenta. “Hi ha una part important femenina i tenim un equip molt ample, amb gent nova també”, explicava el president. “Tenim per exemple a Roberto Cejuela, un entrenador de prestigi de la Universidad de Alicante”, hi afegia. Per la seua part, com a vici-presidenta, Huesa té clar el seu paper: “Donar suport el treball que fa Valeriano i la nostra junta i estar a disposició de qualsevol federat”.

PUBLICITAT

Línia d’actuació

“La línia que volem seguir és la que hem iniciat: El primer és el triatleta i els clubs. Volem que el triatleta s’ho passe bé i que tinga proves de qualitat”, va afirmar Moreno, que reconeixia que el triatló venia d’any d’increment de participació molt alta, però que ara “s’ha calmat”: “Últimament les llicències baixen un poquet… també hem de fer un debat amb els clubs per veure quin esport tenim”. En aquest sentit, Huesa va afirmar que la federació i la junta que representen treballa “amb ganes de fer coses pels nostres esportistes, estem sempre disposats a millorar els nostres programes i incloure de nous, de formació, de tecnificació…”.

La clau, les escoles

Un dels objectius de la FTCV és “seguir apostant també pel triatló escolar”. Ara mateix, este sector és el que creix i des de la federació ho saben… Quasi 2.000 escolars entre 7 i 17 anys han format de les competicions d’enguany… i a més, és una aposta per incloure també el paratriatló. “En la FTCV som capdavanteres amb el treball amb el paratriatló”, afirmava Huesa, que destacava que des del 2012 “el fem a nivell escolar de forma inclusiva”. A tota la Comunitat Valenciana hi ha 72 escoles. “El creixement de la FTCV ve per l’esport base i en l’àrea de formació”, confirma la vice-presidenta.

PUBLICITAT

Direcció tècnica

Huesa, a més de la vice-presidència, també continua amb el carrer de directora tècnica, a més d’entrenadora del Centre de Tecnificació de Xest. Allà treballa amb joves, molt joves, algunes promeses… “El més important a l’hora de treballar amb els adolescents és la confiança que ha de tindre un esportista en l’entrenador”. I, hi ha nivell per poder pensar en mode futur? “Hi ha un bon nivell tant en cadets, júniors com en sub-23. Tenim gent en categories cadets i júniors que en uns anys poden estar en sub-23 en les Sèries Mundials. És l’objectiu”.

PUBLICITAT

Calendari 2019

Estem al desembre, i això vol dir que el calendari de la FTCV està al caure… Un autèntic maldecap per a José Luis Juan, director de competicions de la federació. “Porta molts mesos de molt de treball. No només s’ha de coordinar amb les nostres proves, sinó també amb la DGT i amb les proves nacionals, que les proves no entren en conflicte amb la resta de competicions nacionals”, explicava la cap de comunicació, Paloma Redondo. “En breu publicarem les seus de les proves de les lligues, autonòmics, copes no drafting i altres”, anunciava. Això sí, va confirmar que la Lliga de Clubs Caixa Popular comptarà amb “sis seus, els campionats autonòmics seran els mateixos que l’any passat, i potser no hi haurà de triatló cross perquè són proves minoritàries i és més difícil que hi haja organitzador que vulguen fer este tipus de proves”.

PUBLICITAT

Series Mundials

Paloma Redonda, vocal de la junta directiva a més de cap de comunicació, recordava que la Mediterranea Triatlón continuarà “els pròxims quatre anys”. És una fórmula que funciona. Però a més, és una aposta per l’evolució internacional, amb les mirades posades en el Valencia Triatlón. Primer va ser el Campionat d’Espanya, després la Copa d’Europa de l’any passat, ara vindrà l’Europeu sub-23 al 2019, també Europeu sub-23 de relleus mixtes i de paratriatló… i el següent pas és seguir creixent: “La intenció és que totes les temporades hi haja una prova internacional almenys. I estem disposats a tot, Series Mundials, Copa del Món…”. Però està clar que per a estes coses s’han de tindre suports, econòmics i institucionals. “Treballem en conjunt amb la federació espanyola, i les institucions crec que també estan amb nosaltres”, afirmava Redondo. “Per a poder dur a terme una Copa del Món o Series Mundials hem de tindre molt de suport de les autoritats locals, ajuntaments, conselleria, generalitat i tot qui desitge col·laborar”, insistia Huesa com a vice-presidenta.

UN PARATRIATLETA MÉS

“Jo sóc un paratriatleta més. El triatló m’ha permès tindre la sort de conèixer molta gent. Abans no hi havia paratriatló i m’inscrivia com un més. En 2008 vaig començar a participar en campionats i també en campionats internacionals. He conegut molta gent que em va impactar i que em van animar a continuar”, afirmava el president. “El primer triatló que vaig fer va ser al triatló cross de Manises. Vaig eixir meravellat. Vaig acabar penúltim però vaig acabar molt emocionat. No hi ha millor medalla que arribar a la meta”. Valeriano Moreno és un president practicant, i viu el triatló des de dins i de manera molt personal: “Per a mi és un plaer estar com a president. El que més m’agrada és quan vaig en competició i em passen i em diuen: ‘ànim, president’”.

Més dades:


Àudio SLA09: 18.000km en bici per l’ELA i molt més


Àudio SLA08: Latorre, trail femení i debat sobre dopatge…


SLA07: Paraula de Sebas Álvaro


Àudio SLA06: “El triatló és molt democràtic”


Àudio SLA05: El Recatalà més proper


Àudio SLA04: De literatura i reptes


Àudio SLA03: Oh, Everest, què dur ets…


Àudio SLA02: Segon programa, per a totes i tots


Àudio SLA 01: El primer programa, al descobert


Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »