SLA11: Llibres, llibres, llibres

Ángel Sáez ens porta aventures i manuals per llegir sense parar… històries que no hem d’oblidar mai i guies per seguir lligats a la muntanya

La secció de la literatura de muntanya i aventura va tornar el passat cap de setmana al programa Sense Límits Aventura de la ràdio d’À Punt. De la mà d’Ángel Sáez, de la llibreria Patagonia, van ser molts els llibres analitzats. I tots amb el seu encant. Diferents temàtiques i fins i tot registres. Idees per saber com orientar les nostres lectures sobre l’àmbit que més ens apassiona…

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

LLEGIR GRÀCIES A SLA11

La literatura d’aventura, en la ràdio

Viatge a Indonèsia

‘Llévame de viaje, una aventura en bicicleta al interior de uno mismo’, de Juan Ramón Virumbrales. “L’experiència d’un informàtic que decideix que la seua vida no el satisfà i decideix agafar bici i viatjar pel món”, explicava Sáez en antena. “Ell ha pensat contar-ho d’una manera directa però en novel·la. Reivindica que alguna cosa ens ha de motivar per moure’ns de la nostra zona de confort”. L’aventura de viatjar i obrir la ment: “Es narra un viatge per Indonèsia, on coneixen l’amor d’altra manera… conèixer el país des d’un altre punt de vista”.

PUBLICITAT

El Kilian més humà

‘Nada es imposible’, de Kilian Jornet. Escrit pel corredor, és el quart llibre que fa. Havia escrit ‘Correr o Morir’, ‘Frontera invisible’ i ‘Summits of my live’. “En este és on veiem el Kilian més humà. Hi ha lesions, dubtes… segurament ha agafat un punt de maduresa que abans no tenia. Guanya tot el que es proposa, però ell mateix reivindica el dret al fracàs i que del fracàs s’aprèn i a vegades s’aprèn més que de l’èxit. També conta la seua expedició a l’Everest. Parla de les seues amistats, algunes mortes, i parla dels riscos que agafen a vegades pressionats per l’opinió pública i els patrocinadors”. Res més a dir…


SLA04: Literatura ‘antipàtica’


PUBLICITAT

Els bojos dels pols

‘La conquista de los polos, Nansen, Amundsen y El Fram’, amb text de Jesús Marchamalo i il·lustracions d’Agustín Comotto. “Sóc un fan dels bojos meravellosos que es jugaven la vida en reptes desconeguts als pols”, afirmava Sáez… “Ara tenim mapes si anem a algun huitmil… però esta gent estava realment boja. Este llibre segueix l’estela de El Fram, el vaixell utilitzat per Nansen i Amundsen en les seues expedicions. A més el llibre té unes il·lustracions molt boniques i didàctiques. El vaixell, la fauna… és molt rigorós a més”.

PUBLICITAT

Una guia útil

‘Ferratas, Hierro y roca’, guia de vis ferrades de Terol, Comunitat Valenciana, Múrcia i Castella la Manxa. “Guia en què es fa el que no s’havia fet. No només la Comunitat sinó províncies limítrofes com Terol, Conca o Múrcia. És una guia per províncies, catalogades les dificultats, si són aptes per a xiquets o no… i amb codis QRs per tindre més informació. Tenen una web però han fet el pas del llibre”, explicava el nostre llibrer.

Sebas Álvaro i els límits

‘La vida en el límite de la vida’, de Sebas Álvaro i José Mari Azpiazu. “Crec que és el regal d’estos Nadals. Recull textos d’alpinistes, fragments de llibres, experiència o reflexions i tot acompanyat de bones fotografies de Sebas Álvaro. M’agrada que intenta recuperar les sensacions de l’alpinisme, els èxits i la gestió dels fracassos… és una guia per a la vida. Els valors de la muntanya que ens poden servir en el nostre dia a dia, en la família o en el treball”.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »