Una volta a Espanya amb conciència

El valencià Rafa Sanchis fa la volta al país en bicicleta recollint el fem que s’acumula als paratges naturals

Ha realitzat 4.600km en els últims cinc mesos i ha recollit uns 700 quilos de runa que anava reciclant

Rafa Sanchis és un jove qualsevol que un dia diu prou. Que sí, que estem acostumats a veure deixalles, fem o porqueria, com vulgueu dir-li, però mai no fem gran cosa. Una recollida esporàdica, una queixa, un gest de fàstic… habitualment en això es queda tot. Rafa va dir prou. Ens ho explicava en el programa Sense Límits Aventura del passat diumenge a la ràdio d’À Punt i que pots escoltar ací.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

Sense Límits Aventura

El programa, a la teua disposició

Un dia, un home de 27 anys, valencià, preocupat per com som de porques les persones, va decidir fer alguna cosa… “Els últims cinc mesos he estat fent la volta a Espanya en bici recollint el fem que es va deixant en els paratges naturals i també per denunciar el consum de plàstic que fem en el nostre dia a dia”. Es va pujar a la bici, amb un remolc per portar les deixalles. I a fer ruta.

PUBLICITAT

La idea ix de…

“És un viatge que naix en un altre viatge”, explica Sanchis en el programa SLA. “Estava fent en juny la volta a Eivissa en caiac”, continua, quan “uns xics van arribar a una platja i van muntar una espècie de bar il·legal per vendre beguda”. “Al dia següent”, afirma, “em vaig trobar un alemany que mai no havia vist tant de fem en la platja. Em va dir que si no ho recollíem, acabava a la mar”. A una altra platja, recorda Sanchis, “vaig fer vint minuts de recollida de fem i vaig entrar a l’aigua a bucejar i vaig veure que hi havia més deixalles de les que hi havia a la sorra… La frase lapidària del turista alemany em va venir al cap”.

PUBLICITAT

Miss Pachamama

Miss Pachamama és la plataforma que Rafa ha creat en les xarxes socials on ha anat explicant la seua història, la seua aventura diària. On dormia, què menjava, què feia i, sobretot, la de merda que es trobava. Una narració que es pot seguir en el seu Facebook, però també en el seu canal de Youtube.

700kg en 4.600km

El viatge ha costat molt. Cinc mesos per anar transportant fem d’un lloc que no era el seu al contenidor que tocava. Ell la transportava en el seu remolc. Al final, li han eixit un total de 4.600km i una càrrega de deixalles que, en total, ha arribat als 700kg. “Volia Intentar conscienciar perquè entre tots lluitem contra això”.

PUBLICITAT

“L’experiència de la meua vida”

“Això ha sigut molt més que un viatge”, explicava en el programa Sanchis. “Ha sigut l’experiència de la meua vida, unida a una campanya de conscienciació”. I això, perquè ha sigut més que una rodada en bicicleta… ha sigut una experiència completa i fins i tot didàctica: “He pogut fer xarrades en escoles, i són centres conscienciats i que treballen en això”.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »