Roberto Gil, segon al Perú

El corredor de Sant Joan de Moro puja al podi del Half Marathon des Sables per darrere de Yeray Durán

Va provar a Fuerteventura fa setmanes i es va llançar a l’aventura a l’altre costat de l’Atlàntic… Roberto Gil va volar a Perú per competir al Half Marathon des Sables. No esperava estar al podi, però finalment va ser segon per darrere de Yeray Durán. «Una experiència increïble», va dir el de Sant Joan de Moro en el programa Sense Límits Aventura de la ràdio d’À Punt.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

ESCOLTA EL SLA11

El programa complet, ací

L’experiència…

“L’experiència increïble», assegurava Gil durant el programa de ràdio. La cursa eren tres etapes entre sol i sorra del desert. «Es corre per unes zones molt boniques i en un entorn privilegiat perquè és Reserva Nacional que no poden entrar ni els peruans», explicava. “Destacaria la convivència en la gent, és molt divertit i bonic”, va afirmar.

PUBLICITAT

Segon…

Semblava utòpic però va la carrera posa a cadascú en el seu lloc. Gil va saber gestionar les seues forces i el recorregut, que és molt important, i va acabar en el podi. Va ser finalment segon, amb un temps total de 9:47:51, per darrere de l’espanyol Yeray Durán (9:35:34), i per davant del tercer home, el suec Jonas Buud (9:59:16). “Pensava fer un top 10, m’havien comentat que hi havia peruans que corrien molt i estava també Yeray Durán i ni somiava que podria fer el que he fet”, va dir el corredor de la Comunitat.

PUBLICITAT

Fuerteventura en ment…

El brou de cultiu d’esta cita va ser la mateixa prova però a Fuerteventura. Allà, a finals de setembre, també va pujar al podi. Va ser tercer. I va ser un primer contacte seriós amb este tipus de competició. Fuerteventura va ser com un entrenament «i vam continuar fent entrenaments per platja». Platja i «ritmes de velocitat però de muntanya poc perquè els Sables és més de córrer que de desnivells”.


Roberto Gil, podi a la Marató dels Sables de Fuerteventura


PUBLICITAT

I ara què?

“Tanquem el calendari», confirma Gil després d’una temporada frenètica. «Ja hem corregut prou carreres pel món, i així tanquem amb una bona classificació». Gil està realment «molt content d’acabar amb un resultat com este”. En tot cas, ja pensa en la pròxima temporada: “La primera carrera que faré serà la Top of the Rock, que és per etapes. Vaig a buscar carreres per etapes. Crec que continuaré en esta línia en 2019. Ja vaig fer Dements així per etapes i em va agradar molt”.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »