SLA12: A l’hivern, segurs

Jorge Membrado analitza els perills i aporta consells sobre com fer front a les ‘visites’ a la muntanya en esta època de l’any

 

“Hem de tindre prevenció, abans de la protecció”. Així començava Jorge Membrado la seua intervenció en el programa de Sense Límits Aventura. És el nostre expert en seguretat i ho té clar. Les precaucions s’han d’extremar… El hivern ha arribat i s’hi estarà uns mesos: hem d’estar preparades i preparats per a tot.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

ESCOLTA ELS CONSELLS DE MEMBRADO

La seguretat és important

Estiu o hivern?

Membrado va explicar que tant en estiu com en hivern hi ha perill. També va voler deixar clar que l’hivern té els seus avantatges… “Les activitats que fem a l’hivern tenen més perill però en alguns casos alleugerem el perill perquè a vegades podem anar més ràpid quan hi ha neu… per exemple amb els esquís”. És una anàlisi que parla del que tenim i de l’adaptació humana a la millora constant: “Hem d’agafar el que ens dona la natura”.

PUBLICITAT

On està el perill?

“El perill està en els canvis de temperatures”, assegura Membrado. “Si hi ha molt bon temps i hi havia neu, hi haurà coves en què pujarà l’aigua… s’han de tindre en compte moltes coses”. “Qualsevol persona que faça mitja muntanya ha d’estar atent. No es poden plantejar pujar l’Aneto amb espardenyes en hivern. Qualsevol parada ens farà no estar preparats per al fred”.

PUBLICITAT

El vent, el pitjor

“El respecte real l’hem de tindre al vent”, explicava el nostre expert durant el programa… “Amb el material de hui, si plou, una persona banyada no tindrà gran problema, però el problema vindrà pel vent”. “Anar molt minimalistes”, recorda, “pot ser un problema”. Ara mateix, de material n’hi ha de molt bo i lleuger: “Escalfa-mans, escalfa-peus, una manta tèrmica”.

PUBLICITAT

Què fer?

Si el perill ens agafa, en forma de mal temps, en forma de pèrdua de situació, en forma del que siga, Membrado diu que hi ha dos camins: “No hem de pegar un mal pas, si no estem segurs, millor quedar-se quiets. I altra cosa és pensar com canviaran les coses, que poden empitjorar les coses…”. “Intentar protegir-se i no anar a la desesperada, la qual cosa pot empitjorar les coses”, insistia.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ràpel amb seguretat | Sense Límits Aventura - […] SLA12: A l’hivern, segurs […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »