SLA12: “Ens hem enganyat? En quin sentit?”

Tico Cervera, de Penyagolosa Trails, explica el Pilgrims Challenge que tanta controvèrsia ha generat en les últimes setmanes

L’organitzador espera “que en un temps les coses es vegen d’altra manera”

La iniciativa del Pilgrims Challenge que va tindre corrent l’holandesa Ragna Debats i el castellonenc Cristóbal Adell tenia el segell Penyagolosa Trails. Des de l’organització encara no havien explicat en cap lloc la seua versió. Tico Cervera ho va fer en el programa de ràdio Sense Límits Aventura. No veu res mal en el que van fer. De fet, pensa que és la primera pedra a un projecte. “Espere que en un temps les coses es vegen d’altra manera”, va dir.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

ESCOLTA'NS

Una entrevista per explicar i analitzar la polèmica

Parla de pioners

Tico Cervera va voler començar per rememorar temps passats… Va fer referència als pioners de la MIM i al senderisme, quan es pensava, o es pensa, que el corredor de trail “feia mal”. “Ens hem enganyat?, en quin sentit?”, va respondre a la preguntes de SLA. I va tornar a posar en valor “l’exemple de la MIM original… molta gent es va molestar també entre els senderistes per això…”. “Espere que en un temps les coses es vegen d’altra manera”, va sentenciar.

PUBLICITAT

Naix de…

Explicava Cervera que la idea del Pilgrims (130kms) venia des del Mundial, per aprofitar “els tres recorreguts”. La idea era “agafar un mix d’eixos tres recorreguts”. Considera Cervera, segons explicava, que des de Penyagolosa Trails pensen “a la llarga”, i que la feina per homologar-ho tot amb la ITRA es va fer correctament: “Ens vam adreçar a ells. Jo com a membre de ITRA és un tema del qual conec tots els procediments. Ho dic perquè es diu que hem fet les coses d’esquenes. No”. Com que es tractava de fer “una ‘puesta de largo’”, van  pensar “en fer-lo el dia del sorteig”.

PUBLICITAT

No podia ser obert a tothom…

“No podia ser un repte obert a qui volguera vindre perquè entràvem en un tema de permisos”, argumentava Cervera. “No ho vam ficar en marxa fins no tindre el vistiplau segons ITRA. També es va remetre la informació a la direcció de l’UTMB després de l’ok de ITRA”, quan va donar els punts… cosa que després va negar fent marxa enrere. Cervera parla d’“especulacions i moltes històries”, i considera que no es vol “amagar res” i que és al president Michel Poletti “la persona a qui he de donar les explicacions que hem de donar”. Sobre el tema dels punts ITRA, Cervera creu que s’ha generat “soroll” i que era “un preu que s’ha de pagar”.

PUBLICITAT

Justifica

Cervera explicava durant l’entrevista al programa de ràdio que no era “una carrera oberta… i ací es va plantejar com en el Mundial, que no era una carrera oberta. Hi ha carreres que tenen dos o tres finishers…”. En tot cas, va dir que no se’n penedia “per posar en valor el recorregut de 130km. No es podia fer de manera oberta. A tots els que no han vingut jo els diria que poden fer-ho ara amb la feina feta en el Mundial. Tenen un recorregut que crec que és un valor afegit”.

CSP FUTURA?

Preguntat directament sobre si este recorregut seria la ‘nova’ o ‘futura’ CSP, Cervera va dir: “Això era un titular que va eixir i la realitat no és tant això. En tema mediambiental hi ha moltes restriccions. Sempre ho tenim en ment i volguérem dur-ho a terme. No és un moment de plantejar-ho. Sempre es pot fer en un trekking. Però vaja, que sí m’agradaria, però és només una opinió, que no vol dir que siga realitzable a curt termini”.

Més dades:


Àudio SLA12: Penyagolosa, seguretat i Congrés Internacional


Àudio SLA11: La nova FEMECV i molt més


Àudio SLA10: Les federacions creixen


Àudio SLA09: 18.000km en bici per l’ELA i molt més


Àudio SLA08: Latorre, trail femení i debat sobre dopatge…


Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »