SLA12: Un Congrés que apunta alt

La Universidad Católica de València aposta per una cita amb aires internacionals i de continuïtat

Se celebrarà a València del 24 al 26 de gener, amb visita a Culla (Castelló) el diumenge 27

Explica Víctor Sánchez, un de les veus autoritzades que visita el programa, encarregat de tot, que el I Congrés Internacional de Senderisme i Muntanya de la Universidad Católica de València pretén anar molt més enllà de qualsevol cita d’esta mena. El va acompanyar en els estudis d’À Punt Héctor Esteve, l’altra cara visible d’este projecte que ja té forma. Va ser l’entrevista de la setmana en el programa Sense Límits Aventura.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

ESCOLTA EL PROGRAMA

Estem ací per a vosaltres

Molt més que…

Víctor Sánchez ho explica clarament: “Tenim un congrés de quatre dies, trenta ponents… no és una vesprada ni una jornada. Són quatre dies a full. És difícil trobar una cosa pareguda a Espanya”. És una cita que sona a qualitat i quantitat a la vegada… i quasi inèdita: “Es va fer un a Saragossa fa anys, i un altre a Granada”.

PUBLICITAT

Internacionalitat

Héctor Esteve posava en relleu que la intenció és obrir el ventall al món. Internacionalitzar el projecte. “Tenim una ponència libanesa”, recordava, “perquè volem que siga un congrés divulgatiu però molt internacional”, apuntava Sánchez. “La Universitat té idea de seguir en este projecte”, avisava per deixar clar que no serà una cosa esporàdica. Enguany venen huit ponents internacionals i estaran representats sis països.

PUBLICITAT

Noms amb recorregut

Alberto Ayora, Luis Alberto Hernando, Carlos Soria… “són els coneguts, però és un congrés molt potent a nivell científic i acadèmic”, explicava Sánchez durant l’entrevista. Hi haurà diferents blocs (federacions, de rendiment…), i en cadascú “tenim gent que es dedica a investigar”. “La idea és que darrere dels famosos hi ha moltes persones que parlen de muntanya”, reconeix Sánchez. “Les idees que venen després de Carlos Soria i tots els altres hi ha moltes i molt bones”, hi afegeix.

PUBLICITAT

Tres dies, més un de pràctic

Seran quatre dies de jornades de divulgació… realment les tres primeres, perquè la quarta hi haurà “una part pràctica que es farà a Castelló”. Serà a Culla, amb un dia de “muntanyisme inclusiu amb gent amb discapacitat, amb visita a Culla amb intèrprets perquè vindrà gent del Congrés”, deia Sánchez. La intenció és “trencar motlles” per a una cita que costa un any de preparació però de la que esperen “que vingui tothom”.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Congrès internacional d’altes mires | Sense Límits Aventura - […] SLA12: Un Congrés que apunta alt […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »