SLA14: Vicente Juan… 400km non stop

L’ultrafondista de Villena s’ha posat com a repte per al 2019 l’ultra del desert del Gobi

“El fort vent i el fred per les nits” fan d’esta cursa “una de les més extremes del planeta”, assegura

Vicente Juan García té en ment sempre fer ultradistància. Ell en si mateix és un ultraesportista. Tot podria començar per ultra quan es parla d’este corredor de Villena que viu a Alcoi i que somia amb estar sempre entre la sorra del desert o lluny, molt lluny de tot, i al mateix temps tan a prop. L’entrevistem al primer programa de l’any a la ràdio d’À Punt. Els seus objectius sempre són ‘ultra’. I en el 2019 no decebrà ningú: ultra del desert del Gobi, al setembre. “Haurem de canviar la preparació”, confessa.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

ESCOLTA SENSE LÍMITS AVENTURA

Escolta l’entrevista, a la part final del programa

Al Gobi

Ara és temps, encara d’“estructuració de l’any”, afirma Vicente Juan. “Estudiem les possibilitats, però el que quasi segur farem serà l’Ultra del Gobi”. És una carrera “amb navegació en travessia de 400km non stop”. “Una de les proves més extremes del planeta”, assegura, i això és per les condicions que es trobarà: “És un terreny complicat, a una zona molt ventosa i on les nits són molt fredes a altituds de 4.000m”.

PUBLICITAT

Entrenar diferent

“Hem de canviar la forma d’entrenament perquè ja no és  això les carreres de diversos dies”, explica Vicente Juan. Fins ara s’estava sentint “molt còmode en les carreres d’autosuficiència i per etapes”. Va ser al 2017 quan va fer el circuit dels cinc continents de 100 milles non stop quan va tindre el primer contacte amb este tipus de carreres. Ara fa un pas més enllà… Sempre s’exigeix el màxim, però en les carreres per etapes reconeix que es “castiga molt el dia a dia, menjant el justet, dormir en dur, anar al límit en fatiga, patir son i dolors musculars”. Són, “carreres ràpides”, diu, cosa que en les de 400 no passarà… seran ritmes més tranquils, “però entren en joc factors diferents… i ja veurem”.

PUBLICITAT

Descartats els 4 Deserts

On no tornarà és a la prova que li ha donat tant els últims anys. Després dels problemes que va patir amb l’organització durant l’any passat, s’oblida del 4 Deserts… “L’any passat vam arrancar molt bé guanyant Namíbia, i després a Mongòlia vam tindre l’incident d’haver de deixar la carrera i liderant la general… per dur els valors que tens… i això és el que queda en el camí esportiu que anem realitzant”. Res més a dir de polèmiques que ja no van enlloc.


Un adiós con polémica


Vicente Juan, rei de Namíbia


PUBLICITAT

Fins a quan?

“Sóc dels que pensa que si alguna cosa funciona, per què canviar-ho”. Amb això, Vicente Juan deixa clar que té corda per a un temps. “Abans d’ahir vaig eixir a les cinc del matí de casa a entrenar i veia la lluna i Venus al costat brillant i això a mi és el que m’agrada. I això ho transmets als teus fills. Estem ací de pas i només vivim una vegada… es tracta d’esprémer-ho”. És la seua mentalitat. Gaudir de tot el que té. I que li dure.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »