SLA15: La ruta de la Conquesta

Salva Blanco ens presenta el GR-331: comarca d’Els Ports, el Camí de la Conquesta, 15 etapes en una ruta nova per gaudir-la de dalt a baix

“En ser circular, podem fer-ho com vulguem… les distàncies estan fetes per gaudir del patrimoni, dels pobles que passem”

Parlem de senderisme i ho fem amb Salva Blanco, el nostre expert en la matèria. En el passat programa de ràdio ens va acostar a una zona espectacular. Els Ports, Morella d’epicentre i el GR-331 de via… 15 etapes per conèixer el Camí de la Conquesta. On es va fundar el regne de València. On hi ha història i natura per tot arreu…

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

SENSE LÍMITS AVENTURA

LA RUTA DE SENDERISME PER LA COMARCA D’ELS PORTS

Història pura

“El GR és una travessa circular, 166km, 15 etapes, 11 poblacions, al voltant de Morella…”. Així començava Salva Blanco, que volia deixar clar que, a la zona, hi havia molta història valenciana per explicar: “Al segle XIII, Blasco d’Aragó conquesta el castell de Morella per a Jaume I, i es pot dir que naix el nou regne de València. Amb això, el pla de competitivitat turística, ha generat este GR…”.

PUBLICITAT

Model Camí de Santiago

Es tracta d’una manera de fer senderisme calibrat en diverses etapes. “Està pensat per fer-ho en un cap de setmana fent dos etapes, o així, i s’ha fet una credencial per segellar les que vas fent”. Això, explica, estem davant d’un model Camí de Santiago: “Ací et donen la motxilla amb la credencial, els mapes, etc”.

PUBLICITAT

Des d’on comencem?

“El llibre comença a Vilafranca”, deia Blanco, però com que la ruta és “circular”, es pot fer com es desitge… “les distàncies d’entre 7 i 15km estan fetes per gaudir del patrimoni, dels pobles que passem”. Un territori de protagonista: “Morella al centre, i Portell, Cinc Torres, Todolella, Castell de Cabres, Vallibona… un recorregut per tota la comarca”.

PUBLICITAT

Una app pròpia

Hi ha una aplicació feta per aquesta ruta. Buscant ‘Camí de Conquesta’, es troba: “El llibre parla de part de muntanya, sent una topoguia a l’ús, i l’aplicació està pensada per a la part cultural, amb recreacions d’històries… més de 200 hores de vídeos”. Els pobles són molt xicotets i normalment els seus monuments estan tancats, explicava Blanco, que per això indicava que l’aplicació “ens permet veure per dins eixes esglésies o castells encara que se les trobem tancades”.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »