Congrès internacional d’altes mires

La Universidad Católica de València organitza esta primera edició que comptarà amb gent especialitzada com Alberto Ayora, Luis Alberto Hernando o Carlos Soria

La cita és a les seus de València i Torrent, de dijous a dissabte, amb visita diumenge a Culla (Castelló), per tancar amb una jornada inclusiva

El I Congrés Internacional de Senderisme i Muntanya de la Universidad Católica de València és una aposta clara, forta, per mostrar que, a la Comunitat Valenciana, es parla i mot de muntanya. Des de la UCV s’ha treballat molt durant els últims mesos per poder acollir esta cita que, amb el nivell de conferenciants i propostes, lluitarà per ser un referent a nivell nacional. La seu de la Universidad a València rebrà les primeres sessions de dijous i divendres, mentre que dissabte, el Congrés es desplaçarà a la seu de Torrent.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

I CONGRÉS INTERNACIONAL DE SENDERISME I MUNTANYA

POTS ESCOLTAR L’ENTREVISTA ALS DIRECTORS DEL CONGRÉS

De molts països…

Als actes, programats i que es poden consultar ací, estaran presents veus autoritzades de sis països diferents. Regne Unit, Alemanya, Noruega, Dinamarca i Holanda són alguns d’ells. Víctor Sánchez, el cap visible i promotor des de la Universidad, ho va explicar en el programa Sense Límits Aventura, a la ràdio d’À Punt: “Tenim un congrés de quatre dies, trenta ponents… no és una vesprada ni una jornada. Són quatre dies a full. És difícil trobar una cosa pareguda a Espanya”.


SLA12: Un Congrés que apunta alt


PUBLICITAT

Llista de ponents

Però, qui són els ponents perquè se li done tanta importància? Queda més que justificat amb el llistat que proposa el Congrés. Alberto Ayora, del Comité de Seguretat de la Federació Espanyola; Age Vigane, de la Stavanger University de Noruega; també de Noruega,  Anne-Mari Planke, de l’Associació de Senderistes Noruecs; Antonio Turmo, de la Fedme; el muntanyenc Carlos Soria; Lis Nielsen, ex-presidència de l’ERA; Frits Vrijlandt, president de la UIAA; Jose Ignacio Amat, de la FEMECV; Liane Jordan; Luis Alberto Hernando; Maya Karkour, de Líban; Mikel Linacisoro; Nacho Martínez; Fernando Ribero; Iñigo Ayllón; Fernando Navarro; Simon Jeppesen; Sam Philips; i Javier Oliver.


Àudio SLA03: Oh, Everest, què dur ets…


PUBLICITAT

Volen que dure

“Volem que siga un congrés divulgatiu però molt internacional”, apuntava Sánchez. “La Universitat té idea de seguir en este projecte”, avisava el seu promotor, que ha treballat en este projecte, ja una realitat, amb Héctor Esteve.

PUBLICITAT

Divulgació i pràctica

El Congrés està previst per a què els primers tres dies siguen divulgatius. Es tracta de tindre contacte amb la realitat investigadora i pràctica. Això sí, per al diumenge hi ha reservada una jornada ‘in situ’, sobre el terreny. Hi haurà una part pràctica que es farà a Castelló, a Culla, amb un dia de “muntanyisme inclusiu amb gent amb discapacitat, amb visita a Culla amb intèrprets perquè vindrà gent del Congrés”, explicava Sánchez.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »