“O em movia, o em quedava allà”

Carlos Climent (Aper Alcoi) va completar els 421km i 13.000m/+ de la Montane Spine Race, i explica la seua experiència a Sense Límits Aventura

Carlos Climent és del club Aper Alcoi i tenia en ment treure’s una espineta clavada. El Montane Spine Race de la Gran Bretanya era el seu objectiu. Ens ho explica al programa de ràdio de Sense Límits Aventura, a À Punt. Parla del fred, de la son, d’Eugeni Roselló, de la guanyadora Jasmin Paris… Cal escoltar-lo.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

ESCOLTA EL TEU PROGRAMA D'AVENTURA

NOTÍCIES, REPORTATGES, ENTREVISTES I TOTES LES SECCIONS HABITUALS

Dades boges…

Van ser 268 milles. 421km. 13.000m/+. 153 hores. Estes són les dades, en fred, sense massa rebombori aparent. Però tornen a llegir-les, per favor: 268 milles. 421km. 13.000m/+. 153 hores. Es donaran compte de què parlem. Una mena de bestiesa en forma de carrera, un infern de fred, pluja i vent que, amb tot, és l’alegria de la vida completar-lo. Això és el que va fer Carlos Climent, de l’Aper Alcoi.

PUBLICITAT

Condicions canviants

El més dur de tot va ser, segons Climent, “sobretot les condicions meteorològiques, que potser neva, que fa vent, que plou… condicions molt canviants, pegaves la volta a la muntanya i tot era diferent”. Difícil, molt difícil adaptar-se.  Sempre amb el perill de l’aigua que cau… “I canviar-te el material, poder canviar-se és fonamental,  perquè si no, estàs mort”.

PUBLICITAT

Molts abandonaments

La duresa de l’edició d’enguany ha sigut extrema. De fet. Hi ha hagut baixes a cada jornada. “Enguany ha fet molt de fred. Han hagut molts abandonaments per hipotèrmies”. Climent explicava que dormir, quan ho intentava, es convertia en un perill per a la vida: “Vaig intentar fer un vivac en uns wàters públics i em vaig donar compte que, o em movia, o em quedava allà. Van haver-hi hipotèrmies molt serioses”.

PUBLICITAT

Màxima seguretat

“Quan veuen que el geolocalitzador està parat més de mitja hora, de seguida comencen a cridar-te i a buscar-te”, explicava Climent. “Vaig veure buscar més d’un i traure més d’un amb hipotèrmia. Quan estàs quiet, ells detecten perill. I hi ha un botó que si el toques, en menys de mitja hora estaves fora”. Un dels casos més sonats va ser el del català Eugeni Roselló, que va ser rescatat a 6km de meta: “Eugeni, que va guanyar de les primeres edicions, enguany anava segon darrere de Jasmin Paris. A 6km el van haver de rescatar i ell diu que li van salvar la vida. No tenia roba per canviar-se, va entrar en un refugi i abans de dormir-se va tocar el botó d’SOS. Si arriba a dormir-se abans de tocar el botó, estaríem parlant d’un mort”.

JASMIN PARIS

“Això de Jasmin Paris és un abans i un després”, comentava emocionat Climent. Considera que la gesta de la corredora, guanyadora absoluta, és brutal i marcarà la carrera. Va ser fins i tot, amb les 83 hores, rècord de la prova. I Climent fa un ‘aviso a navegantes’: “M’encanta perquè l’any que ve això s’omplirà de ‘machitos’ que es quedaran retirats en la cuneta a les primeres de canvi”.

Més dades:


Àudio SLA16: Herois com Soria, Orts…


Àudio SLA15: Cañes, camí de la Conquesta


Àudio SLA14: Nou any d’aventura…


Àudio SLA13: L’últim programa, Everest i més


Àudio SLA12: Penyagolosa, seguretat i Congrés Internacional


Àudio SLA11: La nova FEMECV i molt més


Àudio SLA10: Les federacions creixen


Àudio SLA09: 18.000km en bici per l’ELA i molt més


http://senselimitsaventura.com/2018/11/26/audio-sla08-latorre-trail-femeni-i-debat-sobre-dopatge/

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »