La ferrada del Cid

En l’últim SLA a la ràdio d’À Punt parlem de la ferrada de Petrer amb el nostre expert Jaime Escolano

Fotos: https://ferratashierroyroca.blogspot.com

Hi ha K6 i la ferrada del Cid és K4. És a dir, “és una ferrada difícil”, afirma Jaime Escolano, el nostre expert en vies ferrades, que ha tornat al programa per portar-nos a un dels llocs més màgics per practicar este esport. L’escoltem en Sense Límits Aventura, al programa de ràdio d’À Punt.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

ESCOLTA'NS

TOTES LES SECCIONS, COM LA DE VIES FERRADES, ACÍ

Com arribar

La ferrada està a Petrer, al Vinalopó Mitjà. Es pot arribar en cotxe fins la casa del forestal. “Després hem de caminar uns 40 minuts gaudint del paisatge”, afirma Escolano, “i en un revolt de la pista ens enganxem al cable, i comencem”. Tan fàcil com això.

Dades

Es tracta d’una ferrada amb 244m de desnivell de recorregut en vertical. Caminant tot, es tracta de fer uns 5km amb la volta inclosa. “Si va molta gent, la cosa s’allarga”, afirma Escolano. “Si vas amb un amic i controleu molt, en una horeta i poc es pot fer”, considera el nostre expert. En tot cas, recomana “fer-ho parant i gaudint perquè és de les més boniques”. Esta via, de fet, “xafa una via d’escalada de 1977 de Domingo Botella”. Com a ferrada es va instaurar en 2002, explicava Escolano.

PUBLICITAT

“Un toc muntanyenc”

La via és K4. No és del tot fàcil… i hi ha algun punt crític. “Quan es va obrir era molt més curta perquè començava en un cable directament. Ara també, però va progressant i hi ha trams que no hi ha grapes, sinó que vas escalant per la roca. Hi ha punts de quart grau d’escalada. No és una gran dificultat, però amb l’exposició, els passos aeris i la paret, li dóna un toc muntanyenc dels bons. No és com una via que comences tocant ferro i acabes tocant ferro”.

PUBLICITAT

Esta en condicions?

“Jo l’he feta fa uns vint dies i la via està en condicions de fer-la”, assegura davant d’algunes veus que apuntaven a un mal estat de la via. “Sí és cert que els que la van construir van talar uns esglaons i molts d’ells estan ja amb 16 o 17 anys i no estan com el mateix dia”, reconeixia. “Però no és que estiga en males condicions, la ferrada està en condicions. Està reformada i repassada, hi ha un par d’afegits més que li donen molt més valor”.

PUBLICITAT

La foto

Sempre li demanem una foto, una imatge del moment més bonic de la via… i Escolano elegeix: “Hi ha un parell de jardins pujant la ferrada. Des del primer o des del segon, és igual, mirant al Nord veus els frares, una muntanya amb forma de lluna. I amb el Xorret de Catí i el Maigmó… i Alacant amb la mar. Una zona fantàstica”.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »