Inversions que salven vides

Som Passatge aposta per cursos d’RCP entre els seus socis per estar preparats en cas d’urgència… en carrera o fora d’ella

“Un xic va salvar una vida a una persona en el carrer”, assegura Alberto Martín, del club valencià, al programa Sense Límits Aventura d’À Punt

No som conscients a vegades de les dificultats en què podem entrar si de repent, una persona al nostre davant pateix un problema cardiorespiratori… pensem que podríem solucionar-ho? Segurament, el que necessitaríem seria alguna noció bàsica. Un curs o alguna cosa pareguda. Des de Som Passatge ho tenen clar i han invertit en això.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

DEL WEB A LA RÀDIO

ESCOLTA EL PROGRAMA COMPLET

En el Trail d’Almedíjar

Som Passatge és el club organitzador del trail d’Almedíjar que, precisament, es va disputar la setmana passada. Allà hi havia gent preparada per poder auxiliar qualsevol persona amb problemes cardiorespiratoris. Cert que, habitualment, són coses que es donen de tant en tant, però si quan arriben no estem preparats, una persona mor. I és una vida que està en jo.

PUBLICITAT

“No hi ha diners que ho pague”

Ja en van fer algun, però han tornat a realitzar “un curs d’RCP i primers auxilis per al club”, assegura Alberto Martín, del club valencià. Es tracta d’un moviment de fitxes dirigit a salvaguardar la vida de les persones que tenim al nostre costat. I, tenint en compte que Som Passatge és l’organitzador d’una cosa tan seriosa com un trail en carrera, és lloable. “Que ens costa diners? Sí. Però salvar vides no hi ha diners que ho pague”, sentencia Martín.

PUBLICITAT

Van salvar una persona

No hi ha major satisfacció que formar-se i posar en pràctica els coneixements adquirits. Si, a més, estos coneixements són per salvar alguna persona de la mort, molt millor. Alberto Martín ens va explicar durant el programa de ràdio que una persona que havia fet el curs en el seu dia, “fa uns cinc o sis mesos va salvar una vida”. “I, la veritat, el xic molt content i feliç d’haver-ho fet i d’haver pogut fer-ho…”. En tot cas, “va ser al carrer, no en una cursa”, però el premi és el mateix.

PUBLICITAT

Més mesures

A més dels cursos d’RCP que Som Passatge ha instaurat, també durant la cursa d’Almedíjar es preveuen situacions. Es va comptar amb un tot terreny que va per la ruta amb dues persones preparades, una farmaciola i dues ambulàncies medicalitzades.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »