3×1 en la Font Roja

Proposem una triple ruta de senderisme pel Parc Natural del Carrascar

La recomanació inicial és, abans de caminar, visitar el Centre d’Interpretació per informar-se de tot

Assegura Salva Blanco, el nostre expert en senderisme en el programa de ràdio Sense Límits Aventura, que es poden fer tres rutes en una en el Parc Natural del Carrascar de la Font Roja. En tota, segons apunta, serien uns 13km. “Com que les rutes són circulars, i algunes curtes, es poden fer totes en un dia”, va afirmar en l’últim programa emès a À Punt.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

ESCOLTA EL PROGRAMA D'ESTA SETMANA

SENDERISME PER LA COMUNITAT, EN LA TEUA RÀDIO

Fàcil i accessible

La triple ruta proposta és, sobretot, fàcil i accessible. “Les podem fer en família, en un matí”, afirma Blanco, que considera important la visita al Centre d’Interpretació del parc: “Es poden localitzar els horaris del centre d’interpretació que hi ha al santuari. Recomanaria passar pel Centre per saber el que ens trobarem després en la muntanya”.

PUBLICITAT

Unitats de paisatge

El Parc Natural té “diferents unitats de paisatge”. Així, podem trobar “arbres caducifolis, el carrascar d’ombria, que a la tardor i també a l’hivern són una bona època per conèixer-lo”. Al Santuari, a més, segons explica Blanco, hi ha una zona d’aparcament, però s’ha de matinar “perquè les places estan limitades i no deixen pujar especialment els caps de setmana perquè s’omplen”. En el Centre d’Interpretació, insisteix, “ens podem informar de les rutes”.

PUBLICITAT

Història i vida

“Les zones de muntanya estan plenes de records de vida i història”, afirma Blanco, que va parlar de la “producció de carbó vegetal, restes d’antics forns de cals, i sobretot les sis caves que estan al voltant de tota la serra i que des del segle XVII i fins el primer terç del segle XX s’aprofitaven per al comerç del gel”. Recalca Blanco que això forma part de “l’origen de la indústria gelatera com de Xixona, per exemple”.

PUBLICITAT

Groga, roja i blava

El Centre d’Interpretació és des d’on comencen les tres rutes. “La groga, la roja i la blava”, recorda Blanco. “La idea seria fer un conjunt de les tres, començant per la ruta groga, però fent-la al contrari de com indiquen en el Parc”. El nostre expert en senderisme ho explica amb detall: “Pujarem fins a la cova gelada, per una senda estreta arribaríem al pla del menejador. Des d’allà fins a la cava Coloma, i ens podríem acostar a la cava Simarro, baixar al mas de Tetuán, i tornant pel parc, en compte de seguir per la pista, agafaríem la ruta roja del Parc fins el barranc de l’infern i la carretera que puja al santuari. Dos revolts i de seguida, agafar la ruta blava. Les tres rutes són circulars i es poden fer en qualsevol moment i amb qualsevol edat”.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »