“Basem la vida en una falsa creença de control”

Raül Carbonell pilota globus… i té una filosofia de vida: «El globus és una bona metàfora perquè posa eixa falta de control, que és la que permet que passen les coses”

Va ser l’entrevista principal del programa SLA22 de Sense Límits Aventura a la ràdio d’À Punt

Volar és una passió per a qui ho practica habitualment, i pot ser també, pel contrari, un niu de por i dubtes. Raül Carbonell, de Tot Globo, empresa valenciana que es dedica als vols comercials però també a la competició, explica la filosofia que significa enlairar-se i deixar-se portar pel vent, jugant amb ell, buscant els corrents que et portaran al lloc que tu vols. Perquè al globus no el pots dirigir… ell va on bufa el vent. “La diferència d’un globus és que no va o ve a cap lloc. Simplement estem dins del vent. El més bonic és eixa tranquil·litat que em dona”, va dir. Els pots escoltar i gaudir de la seua paraula…

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

ESCOLTA EL PROGRAMA EN LA RÀDIO D'À PUNT

UNA ENTREVISTA ON ENS PORTA EL VENT

Deixar-se portar…

Parla suau, et convenç. Raül Carbonell diu que la seua passió “és volar, deixar-me portar pel vent”. Assegura que no lluiten, “anem a favor del vent, dins d’una cistella, amb total seguretat…”. “Tots tenim pors i la por és molt positiva perquè ens està donant informació d’alguna cosa. Quan es té por, és que tenen por al desconegut, i el millor que es pot fer és enfrontar-se a eixa por, dut per la mà d’un expert”. Detalls de filosofia de vida…

PUBLICITAT

La trobada…

Fa unes setmanes, entre Bocairent i Fontanars dels Alforins, hi va haver una trobada de globus de tota Espanya. “La idea era unir dos pobles separats per una muntanya”. Són dues comarques “on volem habitualment però volíem ajuntar a patrocinadors i també als ajuntaments. Vam tindre molt bona acollida i va ser un èxit sobretot per l’experiència”. Una manera de passar una jornada amb aquells que comparteixen la passió pel vent. “La diferència d’un globus és que no va o ve a cap lloc. Simplement estem dins del vent. El més bonic és eixa tranquil·litat que em dona”.

PUBLICITAT

Competició

És el germà de Raül, Blai Carbonell, qui participa en les competicions. “El vent és igual per a tots, i et compares amb els millors del món. La competició consisteix en la precisió a l’hora de navegar”. L’organització marca unes dianes, “grans amb colors vius”, i el pilot ha de trobar “un corrent de vent idoni per llançar un testimoni a la diana”. Quan més a prop, més guanyes. Però, no son globus com els que s’utilitzen amb normalitat. L’any passat, Blai va portar un globus de competició, que són més llargs. “Els de carreres són més allargats, no com un cercle, són més estirats i estrets. Això permet maniobres de baixada i pujada més ràpides, que poden ser decisives per al resultat final, tot i que el més important és l’estratègia”, va explicar Raül. Blai, el seu germà, ha participat des del 2006 en tots els Campionats d’Espanya, ha participat en Europeus i l’any passat va ser campió d’Espanya. “El nivell a Espanya és molt alt”.

PUBLICITAT

La incertesa

Carbonell té clar que volar en globus és una manera de veure la vida. I no cal més que escoltar-lo o llegir-lo: «La incertesa és la vida diària. Basem la nostra vida en una falsa creença de control. Sabem el que anem a fer i sabem el que passarà, quan en realitat no sabem pràcticament res. El globus és una bona metàfora perquè posa eixa falta de control, que és la que permet que passen les coses, que siguem reactius, que ens adaptem i que siguem flexibles a eixe canvi. El globus ens porta pel vent, pujant i baixant buscant el vent idoni. Fugim de la incertesa, i des del meu punt de vista és al contrari».

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »