Àudio SLA23: Pou, K2 amb un metge valencià, 24h de Le Mans…

El programa 23 de Sense Límits Aventura va viatjar pel món amb les aventures dels escaladors més famosos… Iker i Eneko Pou, en l’entrevista més profunda…

També visitem l’expedició d’Alex Txikon al K2 amb el metge valencià que els acompanya, i estudiem com fer les 24h de Le Mans en bicicleta… i tot, llegint literatura d’aventures…

Saber quins projectes tenen els germans Iker i Eneko Pou, conéixer-los de més a prop, escoltar què senten quan busquen noves vies… són algunes de les raons per escoltar el Sense Límits Aventura del passat cap de setmana. «Per a nosaltres, en escalada la ment és un 70%-80%… no la treballem de manera especial, perquè se’ns dona bé, tant en la tenacitat com en la valentia». Escoltem també les reflexions del metge valencià, Josep Sanchis, que està amb l’expedició d’Alex Txikon al K2, o la ciclista Maria José Sanchis, que busca el repte de les 24 hores de Le Mans… i tot amb la literatura que ens va portar Ángel Saez: «Tres llibres que mai m’haguera llegit…».

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

ESCOLTA L'SLA DEL PASSAT DIUMENGE

PROGRAMA COMPLET

Els Pou…

«Si un objectiu és vol i es persegueix, finalment s’acaba aconseguint». És alguna de les reflexions d’Iker Pou en l’entrevista amb SLA. El seu germà Eneko també avançava que en el seu projecte de futur està possiblement alguna expedició terra avall… «No podem avançar molt però possiblement farem això», assegurava Eneko. «Ens hem baixat sempre que no ho hem vist clar», deia Iker, «viure sense passió també és morir-se», puntualitzava Eneko. «Sempre queden llocs per investigar, el món és molt gran i l’aventura està allà fora… sempre ens motiva buscar coses noves per explorar», va afirmar Iker Pou.

PUBLICITAT

«Sensació de -50ºC»

Josep Sanchis és metge i és de Xàtiva… i està en el K2 amb l’expedició d’Alex Txikon, eixa expedició que busca pujar este cim en ple hivern… «La sensació tèrmica… estem a -25ºC, i en el camp 2 hi havia vents de 60km/h i amb una sensació tèrmica de -50ºC…».  Txikon es troba fent una tasca solidària al Paquistan i Sanchis entra en el tema de sanitat… està fent un estudi sobre la tasa de mortalitat de la regió. Sanchis fa una «formació d’ecografia» per millorar les condicions i l’ús dels aparells mèdics. I tot, amb les dificultats que hi ha en l’ambient… «El K2 és el primer 8.000 on comença l’Himàlaia i hi ha uns vents… fa que la temperatura siga molt més extrema que en altres muntanyes».

PUBLICITAT

Llibres i aventura…

Ángel Sáez, de la Llibreria Patagonia de València, va vindre al programa amb una sinceritat màxima. Ens va dir que el que havia portat al programa eren tres llibres que, en el seu moment, no tenia intenció d’haver llegit… «Vos porte tres llibres, un que no volia llegir, un altre que vaig descobrir gràcies al cinema i altre que em va paréixer un llibre més i no em pareixia interessant». Són ‘Correr y vivir’, d’Emelie Forsberg, ‘Viaje a la Ciudad perdida de Z’ de Percy Harrison Fawcett i ‘Annapurna, la otra verdad’, de David Roberts.

PUBLICITAT

Actualitat i 24h de Le Mans…

«Serem 4.000 ciclistes en la pista de Bugatti», en el circuit de Le Mans… Maria José Silvestre, de Bocairent, serà una de les participants en les 24 hores de l’escenari francès. «El meu objectiu principal serà fer el màxim de quilòmetres possibles», va explicar Silvestre, que farà la seua 6ª participació en una competició com esta. Serà una prova que analitzem amb ella en el programa, com parlem de l’agenda de la setmana que ve i fem una ullada a l’actualitat del món de la muntanya…

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. “L’esportista és un molt bon malalt” | Sense Límits Aventura - […] Àudio SLA23: Pou, K2 amb un metge valencià, 24h de Le Mans… […]
  2. Club Xtrem Almenara | Sense Límits Aventura - […] Àudio SLA23: Pou, K2 amb un metge valencià, 24h de Le Mans… […]
  3. | Sense Límits Aventura - […] Àudio SLA23: Pou, K2 amb un metge valencià, 24h de Le Mans… […]
  4. Tota l’escalada esportiva de la Comunitat | Sense Límits Aventura - […] Àudio SLA23: Pou, K2 amb un metge valencià, 24h de Le Mans… […]
  5. Apadrina ports: “La barrera mental és el més important” | Sense Límits Aventura - […] Àudio SLA23: Pou, K2 amb un metge valencià, 24h de Le Mans… […]
  6. Àudio SLA27: Què va passar al K2 i què passarà a Nova Zelanda | Sense Límits Aventura - […] Àudio SLA23: Pou, K2 amb un metge valencià, 24h de Le Mans… […]
  7. Jessica Mataix: “Faig el que em fa feliç” | Sense Límits Aventura - […] Àudio SLA23: Pou, K2 amb un metge valencià, 24h de Le Mans… […]
  8. “Al desert t’oblides de tot” | Sense Límits Aventura - […] Àudio SLA23: Pou, K2 amb un metge valencià, 24h de Le Mans… […]
  9. Programa SLA31: Madèira, salut, Muztagh Ata… | Sense Límits Aventura - […] Àudio SLA23: Pou, K2 amb un metge valencià, 24h de Le Mans… […]
  10. Àudio SLA31: Madèira, Muztagh Ata, prevenció… | Sense Límits Aventura - […] Àudio SLA23: Pou, K2 amb un metge valencià, 24h de Le Mans… […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »