Silvestre i les 24h de Le Mans

La ciclista de Bocairent competirà a la prova francesa el pròxim estiu i ho explica al Sense Límits Aventura

“Quan estic agafant el pic de forma faig un entrenament nocturn, per la nit, de 22:00h a 6:00h”

Maria José Silvestre competirà en estiu a les 24 hores de Le Mans. Ho farà en la modalitat individual i amb la seua bicicleta. Es tracta de fer quilòmetres, i a veure qui en fa més. Silvestre forma part del moviment Dones Bicibles, amb centre a Bocairent. És ja una experta en competicions de 24 hores. Amb la de Le Mans en seran sis les que haurà completat. Per preparar una cita com esta, es necessiten hores: “Quan acabe de treballar, sope, i a les 22.00h de la nit em pose l’armilla i els llums i fins les 6 o 7 del matí, a pedalejar. I d’allà a la meua faena”. La vam escoltar al passat programa de ràdio de Sense Límits Aventura.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

LES 24 DE LE MANS DE MARIA JOSE SILVESTRE

ESCOLTA EL PROGRAMA ACÍ

Le Mans, un referent

De totes les proves de 24 hores que hi ha, Silvestre considera la de Le Mans com “un referent en el món de l’endurance i la resistència”. Seran “540 equips, de 8, de 6, 4, de duos i els solos, on participaré jo”. Es trobaran 4.000 ciclistes en la pista de Bugatti: “S’ha d’intentar fer el màxim número de voltes al circuit. Els d’equip fan relleus, i els que fem individual ens hem d’intentar dosificar per donar el màxim de voltes al circuit”.

PUBLICITAT

Fer quilòmetres

“El meu objectiu és fer el màxim número de quilòmetres possibles”, va afirmar la ciclista valenciana. “Esta serà la 6ª prova d’estes característiques que faré”, i per això diu que ha comés “errors que no vull tornar a fer en Le Mans”. Sobretot vol gaudir: “Em preocupa que siguem tants ciclistes per si tenim alguna enganxada, que és inevitable. Intentarem tindre la concentració alerta”.


Dones Bicibles reclama atenció a la RFEC


PUBLICITAT

També entrena de nit

Preparar una prova així requereix temps, i ací ningú no és professional del ciclisme, així que la gent treballa. Maria José Silvestre també. Ho fa en la tenda de bicicletes que regenta a Bocairent. Aleshores, com s’ho fa per traure hores?: “Quan estic agafant el pic de forma faig un entrenament nocturn, per la nit. Estic a la meua jornada laboral, quan acabe sope i a les 22.00h de la nit em pose l’armilla i els llums i fins les 6 o 7 del matí, a pedalejar. I d’allà a la meua faena”. Això ho fa també “per analitzar el meu estat de fatiga per poder completar amb èxit estes 24 hores de Le Mans”.


Àudio SLA02: Segon programa, per a totes i tots


PUBLICITAT

Marxa BTT…

Silvestre és el cap visible de Dones Bicibles, que organitzen la Marxa Cicloturista per a dones del mes de setembre a Bocairent. Este cap de setmana, per celebrar el Mig Any d’eixa cita, organitzen oberta a tot el públic la Marxa de BTT. Es tracta d’un recorregut «espectacular perquè es pot veure Bocairent des de diferents punts de vista», afirma Silvestre, L’eixida serà diumenge a les 9.00h des de la plaça de bous de Bocairent. Els més xicotets estaran ben distrets amb diferents proves dins de la plaça…

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »