Tres llibres: córrer i vida, aventura i l’altre Annapurna

Ángel Sáez ens acosta al Sense Límits Aventura tres obres «que no volia llegir» però que van acabar enganxant-lo… per alguna raó serà

Ángel Sáez, de la llibreria Patagonia, va portar tres llibres al programa del passat diumenge del Sense Límits Aventura, a la ràdio d’À Punt. Va ser sincer i va dir que, en un principi, estos tres llibres li portaven molts dubtes… “Un no me’l volia llegir”, que era ‘Annapurna, la otra verdad’, “altre que vaig descobrir gràcies al cinema”, que és ‘Viaje a la Ciudad perdida de Z’, i “el tercer, en un principi, no em va parèixer interessant”, ‘Correr y vivir’, d’Emelie Forsberg. No pintava massa bé, però en fer l’esforç de llegir-se’ls es va adonar de què, en veritat, eren molt interessants.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

‘Correr y vivir’, d’Emelie Forsberg

“Em va semblar un llibre més i, quan el vaig llegir, vaig canviar d’opinió”. Les fotos són de Kilian Jornet –“bones fotografies”, diu Sáez-, que és la parella de l’autora, Emelie Forsberg, corredora també i una primera espasa europea. “Acaba sent un llibre autobiogràfic però també parla d’alimentació, que és vegetariana, parla d’entrenament i motivació, i especialment de filosofia de vida”. Ella va estudiar biologia i “sempre ha valorat la protecció de la natura”. “Mai t’allunyes corrent, de l’amor per córrer”. És una frase d’ella. “Són estes reflexions les que estan al llibre, i em semblen interessant”. Un capítol interessant és que ella té una granja i parla de com d’important és compaginar la competició amb atendre la granja, que li aporten tranquil·litat i relax… “perquè les coses requereixen temps”.

PUBLICITAT

‘Viaje a la Ciudad perdida de Z’

Aventura 100%. Percy Harrison Fawcett va ser “coronel de l’exèrcit britànic”, va ser a la I Guerra Mundial i va haver de cartografiar la frontera entre Brasil i Bolívia. Després d’algunes expedicions, “es va centrar en la recerca de la ciutat perduda de Z”. Ell va elaborar una teoria que deia que hi havia una civilització més avançada… Va viatjar amb el seu fill i un amic del seu fill. “Va haver un moment en què van desaparèixer. HI ha teories que diuen que va trobar la ciutat i es va quedar a viure, però també que el van assassinar alguns bandolers… no va aparèixer mai i es van enviar 13 expedicions a buscar-lo i en totes eixes expedicions van morir un centenar de persones…”. Es tracta d’una història que va inspirar Steven Spielberg per crear el seu personatge d’Indiana Jones.

PUBLICITAT

‘Annapurna, la otra verdad’, de David Roberts

“No el volia llegir”. 3 de juny de 1950. Maurice Herzog i Louise Lachenal fan cim a l’Annapurna, el primer huitmil de la història. Jo pensava que llegir un llibre que contava altres coses que el llibre original de l’ascensió, no em motivava. Però em vaig atrevir. Lachenal ja va publicar alguna dissidència. Després alguna altra publicació en què es posaven en qüestió coses que van passar en l’expedició. “Hi va haver discussions i males cares, però ja sabem que això és normal, tot i que això en el primer llibre mai es va explicar”. El llibre de ‘La otra verdad’ simplement matissa el llibre inicial d’Herzog. “Bàsicament explica les coses que tots suposàvem que passaven, però que no havíem llegit”.

PUBLICITAT

ESCOLTA LA SECCIÓ DE LITERATURA I AVENTURA

LES RECOMANACIONS DEL NOSTRE LLIBRETER

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »