Àudio SLA24: Igualtat, salut i nous llibres

El programa SLA del passat diumenge va tocar tots els pals: trail, escalada, salut en la pràctica esportiva, però sobretot la lluita per la normalització de la igualtat, de la mà de l’entrevista sobre Dona i Esport…

La igualtat real és el final del que es busca amb la vocalia de Dona i Esport de la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana (FEMECV). Entrevistem dos de les dones que estan al capdavant d’un moviment absolutament imparable. Mónica Sanz i Virginia García-Rico parlen en els estudis de la ràdio d’À Punt del que fa des de la FEMECV per intentar anivellar els barems… L’entrevista és l’eix central d’un programa que compta també amb el metge Darío Sanmiguel, que ens parla de com compaginar esport i malalties, i les seccions d’actualitat, amb tota la informació i l’agenda. Tot, al Sense Límits Aventura del passat diumenge que ja pots escoltar clickant ací baix…

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

L'AVENTURA I LA MUNTANYA, MÉS A PROP

ESCOLTA EL PROGRAMA

Igualtat real…

«Falten àrbitres, falten tècniques, falta molt camí per fer encara», explicava Mónica Sanz durant l’entrevista central del programa en la qual parlàvem de la inclusió de l’esport femení, de les seues dirigents, de les seues entrenadores, d’una visió enfocada a la igualtat real. I cal repetir-ho: real. Virginia García-Rico, en este senti, hi afegia que faltaven directives també, i comentava que el Consell Superior d’Esports (CSD) feia polítiques per millorar la situació, però que seguia sent insuficient. «Només hi ha una federació de muntanya que té una president, i és la de Canàries», va puntualitzar Sanz.

PUBLICITAT

Llibre de Primo…

Una de les novetats que vam comentar al programa va ser la publicació, fa unes setmanes, d’un nou llibre d’escalada esportiva a la Comunitat Valenciana. Amb José Luis Palao i Renaud Moulin d’autors, era Palao, conegut com Primo, qui ens explicava el que podíem trobar en la publicació: «Es tractava de fer una xicoteta guia on està decent per escalar». «Informació de primera mà», apunta Primo. «És una guia que és de la gent de la zona d’escalada. Nosaltres aportem el material també per equipar o reequipar vies d’escalada».

PUBLICITAT

Salut mentre estàs malalt

La secció de salut va estar dirigida pel nostre metge, Darío Sanmiguel, que parlava de les malalties que es poden combinar amb pràctica esportiva. Parlava d’alèrgies, d’anèmies o asmes… «ara els joves estan més protegits… nosaltres abans anàvem pel carrer…» i estaven més immunitzats. Sanmiguel va parlar d’anar a metges que entenguen als esportistes… «El 90% de la gent que em ve és perquè ha anat a un metge i li han dit que no faça exercici, i jo li puc dir que sí». És «posar-se en la pell de l’esportista» i saber si la salut està en perill.. i si no ho està, avant.

PUBLICITAT

Club d’Almenara…

Les carreres continuen i en el programa parlem amb els protagonistes de l’Autonòmic de Llarg Recorregut, Myriam Talens i Sebas Sánchez, però també tenim temps per als clubs de la Comunitat Valenciana, en este cas per al Club Xtrem Almenara, amb Ana Esteve, que ens explicava el funcionament d’este grup d’amics que practiquen el seu esport preferit.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

 1. Àudio SLA25: Ultrafons a peu, en bici, i molt més | Sense Límits Aventura - […] Àudio SLA24: Igualtat, salut i nous llibres […]
 2. Àudio SLA25: Una volteta pel món | Sense Límits Aventura - […] Àudio SLA24: Igualtat, salut i nous llibres […]
 3. | Sense Límits Aventura - […] Àudio SLA24: Igualtat, salut i nous llibres […]
 4. Ferrada a les Marujes | Sense Límits Aventura - […] Àudio SLA24: Igualtat, salut i nous llibres […]
 5. Les sendes que renaixen del poble | Sense Límits Aventura - […] Àudio SLA24: Igualtat, salut i nous llibres […]
 6. “No busque el resultat, sinó superar-me” | Sense Límits Aventura - […] Àudio SLA24: Igualtat, salut i nous llibres […]
 7. Àudio SLA27: Què va passar al K2 i què passarà a Nova Zelanda | Sense Límits Aventura - […] Àudio SLA24: Igualtat, salut i nous llibres […]
 8. Programa SLA28: Jessica (+Aratz), llibres i molt més | Sense Límits Aventura - […] Àudio SLA24: Igualtat, salut i nous llibres […]
 9. Àudio SLA28: Un embaràs, llibres i clubs per conéixer | Sense Límits Aventura - […] Àudio SLA24: Igualtat, salut i nous llibres […]
 10. El Club Trail Villena | Sense Límits Aventura - […] Àudio SLA24: Igualtat, salut i nous llibres […]
 11. “Hi ha corredors que han tingut actes desafortunats de disciplina” | Sense Límits Aventura - […] Àudio SLA24: Igualtat, salut i nous llibres […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »