Tota l’escalada esportiva de la Comunitat

José Luis Palao, ‘Primo’, amb Renaud Moulin, publiquen el llibre ‘Levante Climbs’

La publicació engloba vies i zones d’escalada de la Comunitat Valenciana i Múrcia

Tenien una idea i la van dur a terme. Tenen una afició i una manera de viure que els va motivar a insistir en el projecte. I el resultat és la guia d’escalada esportiva de la Comunitat Valenciana i Múrcia, ‘Levante Climbs’. José Luis Palao, ‘Primo’, i Renaud Moulin són els autors d’esta obra que aporta un poc de llum i sobretot l’estat actual de les vies que es reparteixen de nord a sud del territori. “Es tractava de fer una guia de llocs que estan més o menys decents per escalar”, va explicar ‘Primo’ al programa Sense Límits Aventura, de la ràdio d’À Punt.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

ESCOLTA'NS EN À PUNT

ESCALADA, TAMBÉ AL PROGRAMA DE RÀDIO 

D’idea a llibre

“Renaud tenia una idea de fer una guia de València i de Castelló, i jo tenia gent coneguda que havia fet una guia de Tarragona i Lleida”, va assegurar Palao. L’objectiu era “parlar de sectors o de zones d’escalada, perquè hi ha sectors immensos com Montanejos, com Chulilla… Es tractava de fer una guia de llocs que estan més o menys decents per escalar”.

PUBLICITAT

Parlen amb equipadors

La guia no la van fer per lliure, sinó que van consultar i van parlar amb molta gent, tot i que ells dos són dos obridors de vies per naturalesa. “Decidim fer la guia amb el consens dels equipadors, de la gent de cada lloc, com a precursors també d’altres zones d’escalada que hem obert nosaltres. Amb informació de primera mà”.

PUBLICITAT

Acaba d’eixir

La guia ‘Levante Climbs’ està escrita en castellà, anglès i francès, i ja està circulant des de fa unes setmanes. “Porta setmanes, es va venent”, afirma Palao, que considera que és una guia “de la gent de la zona”, però en la que tant ell com Moulin donen un plus.

PUBLICITAT

Naix d’una app

Tot naix a partir d’una aplicació que un amic d’ells anava omplint de dades… Ho explicava Palao al programa de ràdio SLA: “Hi ha una aplicació que és d’un amic, que ha fet vies a Siurana i a altres llocs… i un dia estàvem els tres i vam dir que podríem fer una guia d’ací, perquè nosaltres hem obert vies i en som els precursors… i també d’altres zones que porten molts anys i de les quals tampoc no hi havia massa informació. Ens vam posar en contacte amb els equipadors locals i quasi tot ix de gent que coneixem”.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »