«Un somni seria veure reconeguda l’orientació»

L’esportista Violeta Feliciano se sotmet al Test de Sense Límits Aventura

«Porte més de 16 anys competint i viatjant i cadascuna de les experiències ha estat una aventura»

Violeta Feliciano, la campiona d’orientació, seleccionada amb Espanya i una persona que estima el seu esport per damunt de tot. Des d’Onil, es posa en mans del Test de Sense Límits Aventura en el programa de ràdio del passat cap de setmana en À Punt.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

L'orientació, també en la ràdio d'À Punt

ESCOLTA MUNTANYA I AVENTURA

Què és per a tu l’aventura?

Per a mi l’aventura és eixir de casa a fer esport, a la muntanya, a estar envoltada de la natura i descobrir on estan els límits del meu cos.

Des de quan practiques orientació?

Practique orientació des dels 8 anys. Vaig començar a practicar-la a l’escola. Ara en tinc 26, així que ja fa un fum de temps.

Què és el que més t’agrada de practicar orientació?

El que més m’agrada és estar en contacte directe amb la natura, fora dels camins, pensant i corrent a l’hora per decidir quin camí és el més curt o el més ràpid. Aquest esport també m’ha permès conèixer molta gent i viatjar per tot el món.

PUBLICITAT

Què no pot faltar a la teua motxilla?

La brúixola per orientar el mapa al nord, la pinça electrònica, que és una mena de xip que necessitem per passar pels controls del mapa, i aigua i menjar per a una bona recuperació després d’una competició.

Amb qui t’agradaria compartir una aventura?

M’agradaria amb la meua germana major, perquè fa un parell d’any que ha començat a practicar orientació també, i ara que les dues treballem no passem molt de temps juntes. Però amb l’orientació i els viatges que fem ens veiem més i amb ella sé que podria anar a qualsevol lloc del món a gaudir d’una nova aventura.

PUBLICITAT

Quina ha sigut la teua major aventura?

Arribar a on he arribat gràcies a l’esforç diari i a la gent que m’ha ajudat a arribar-hi. Porte més de 16 anys competint i viatjant i cadascuna de les experiències ha estat una aventura. Amb moments d’alegries i moments de tristesa… que és el que té l’esport d’elit.

El teu repte pendent…

Poder seguir en la màxima categoria elit i poder seguir gaudint d’este esport tan bonic. Un dels meus somnis seria veure com l’orientació és reconeguda com qualsevol altre esport, amb les mateixes ajudes i recursos suficients i necessaris per poder arribar lluny, sobretot internacionalment. I que no siga vist com un esport minoritari.

PUBLICITAT

El teu millor moment?

El meu primer any en la categoria elit, fa uns cinc o sis anys, ja que no tenia cap tipus de pressió perquè era la xicoteta de la categoria. Vaig gaudir molt de la competició. Estava en bones condicions físiques i tècniques i van vindre els bons resultats.

I el pitjor moment…

La temporada passada, que vaig estar lesionada tres mesos i també vaig passar una sèrie de malalties que em van fer passar una temporada amb molts alts-i-baixos. Però sembla que ja estic recuperada i a veure si esta temporada la puc començar de la millor manera possible i acabar-la millor que l’any passat.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »