Apadrina ports: “La barrera mental és el més important”

“En la meua bogeria està la meua felicitat” és l’expressió que acompanya al “cicloescalador” Miguel Ángel Granero

El pròxim 31 de març intentarà l’Everesting Challenge per la cara nord de l’Oronet, a la província de València

Apadrinador de ports, amb huit, i reptes Everest i Everesting Challenge, que no són el mateix. Són les coses que fa Miguel Ángel Granero, un ciclista d’Enguera, que viu a València, i que fa rutes llargues, molt llargues (l’any passat va superar els 25.000km i els 400.000m de desnivell), especialment buscant ports de muntanya. Pujar és la seua essència. “Superar la barrera mental és el més important. Vas pujant el desnivell i vas veient que la fatiga és relativa”. Ho explica en l’entrevista de la setmana, al programa Sense Límits Aventura de la ràdio d’À Punt.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

ESCOLTA'NS

L’ENTREVISTA COMPLETA

Els inicis

“Porte poc temps en el ciclisme”, va començar Granero durant l’entrevista. De fet, ell es va iniciar “a finals de 2012”. Jugava a bàsquet i pesava 100kg. “Ara estic en 80kg”. I es va enganxar: “Vaig començar amb el ciclisme perquè m’agradava sentir-te part de l’entorn”. I va anar de menys a més: de la preparació d’un triatló sprint, fins a les eixides ultrafons que es marca hui en dia i els reptes Everest o Everesting Challenge… però, què és exactament això?


Un Everest a l’Oronet


Repte Everest vs Everesting Challenge

“Un repte Everest és fer el desnivell en una ruta, variant el recorregut. El primer que vaig fer va ser en 2014 a Astúries. Ací no tenim l’entitat de ports d’allà. A la Comunitat vaig trobar la zona del Portitxol de Moixent i Ontinyent”, explicava el “cicloescalador”, com li agrada auto-nomenar-se. “L’Everesting”, per contra, “és homologable i és pujar i baixar la mateixa pujada” fins arribar al desnivell del sostre del món.


Doble Everest en bicicleta


PUBLICITAT

Treball mental

“Superar la barrera mental és el més important. Vas pujant el desnivell i vas veient que la fatiga és relativa”, assegura. Ell ho veu una feina fonamental: “Mentalment t’has de fer la idea del que et trobaràs. Has de tindre previstos els moments que t’han d’arribar. Tu no pots ser el teu pitjor enemic. Si en l’Oronet has de fer 36 pujades, les 17 primeres són sumant, i les altres són restant el que queda”.

PUBLICITAT

Cita el 31 a l’Oronet nord

La major bestiesa que ha fet ha sigut pujar “25 vegades en un dia Peña Cabarga, amb 14.000m de desnivell”. Ara el que té en ment és un nou Everesting Challenge a casa… si ja el va fer a l’Oronet per la cara sud, ara atacarà la nord: “Dependrà també de l’oratge. Si plou, no estic obligat, així que seria un altre dia. Comencem a les dotze de la nit per no veure dos nits, i així veure eixir el sol, que és molt gratificant, i més a la zona de l’Oronet amb la mar al fons”.

PUBLICITAT

Apadrinar ports

Però, Granero també apadrina port. Ho explica: “Hi ha un web, bigcycling, que a nivell europeu i mundial ells han instaurat el Best International Grimper. Estos ports BIG es poden apadrinar. Són reptes personals. Si el port té més de 500m de desnivell, l’has de pujar 25 vegades en un any, des de la primera vegada que el puges. Si té entre 200 i 500m de desnivell, són 25 vegades en un mes. Si en té 200m, són 25 vegades en un dia”. I és el que ha fet amb alguns d’ells. Sis a la Comunitat: Tres a Castelló, que són el Remolcador, Vistabella i Eslida fins les antenes; un a València, que és el Portitxol; i dos a Alacant, amb Confrides i Tudons.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »