Bad Water i Gobi per a Vicente Juan

L’ultrafondista de Villena correrà les dues proves de llarga distància i de condicions realment extremes amb molta calor i molt fred…

A Califòrnia estarà en la carrera que té “el pic màxim de temperatura del planeta, amb 67 graus”

Vicente Juan García ja té objectius per a esta temporada. La seua intenció era fer un parell de carreres de llarga distància, la seua especialitat, eixa combinació entre rapidesa, duresa, exigència física, condicions extremes i autosuficiència. Finalment, ja sap que correrà: “En el projecte d’enguany ens han acceptat dorsals a la Bad Water i la Ultra Gobi”. Això és Estats Units i Xina, respectivament. Ho explica al programa Sense Límits Aventura del passat cap de setmana.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

ESCOLTA'NS

L’AVENTURA TÉ UN ESPAI IMPORTANT A LA RÀDIO D’À PUNT

Bad Water

La Bad Water, als Estats Units, es disputa a la Vall de la Mort, a Califòrnia. Es tracta de “217km non stop”. És un lloc idíl·lic per al patiment extrem amb fortes temperatures. Tant, que tenen l’honor de tindre “el pic màxim de temperatura al planeta, amb 67 graus que ha arribat el termòmetre que hi ha allà”, explica l’ultrafondista de Villena.

PUBLICITAT

Equip de suport

La carrera inclou duresa orogràfica, clar, però la gran preocupació són els 50 graus amb què es corre. Per això, “has de portar un equip de suport, un vehicle, que a partir del 110km poden anar darrere”. Això sí, al darrere, però mai al costat. Este equip el que pot fer és facilitar beguda o aliment, i polvoritzar amb aigua el corredor. “És tot asfalt, és típic veure un ou fregit a l’asfalt”, recorda.

PUBLICITAT

La meta, a 3.200m

Una altra de les dificultats –afegida- és que la dificultat física de la carrera serà notable. De fet, els últims 30km són en constant ascens. “La meta es troba a 3.200m d’altitud”, explica Vicente Juan García. “Els últims 30km puges com de Granada al Veleta”. Una explicació molt gràfica del que trobaràs quan t’inscrius en una cursa així.

PUBLICITAT

Ultra Gobi

Però Vicente Juan García ja pot entrenar bé, perquè també tindrà una cita amb el desert del Gobi, a Xina. “Un dels deserts més complicats, molt ventós i amb molta calor durant el dia i baixa molt la temperatura per les nits”. Es corre també a 4.000m, i “dins de les tres nits que anem a tindre, tocarem els 10 baix zero”. Per això, té clar que s’ha de portar “un equipament molt variat de la nit i el dia”. Cada corredor es munta la seua estratègia, com s’ho haurà de fer l’ultrafondista de Villena si vol estar entre els millors tant al Gobi com a la Bad Water en este 2019.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »