Ferrada a les Marujes

La via de Tavernes de la Valldigna supera un desnivell de 160 metres amb una dificultat de K3

Fotos: https://ferratashierroyroca.blogspot.com

La via ferrada de les Marujes està a Tavernes de la Valldigna. És un K3, catalogada com a difícil, però si hem de fer cas al nostre expert, Jaime Escolano, es pot fer amb calma… però es pot fer. L’analitzem al programa Sense Límits Aventura, a À Punt.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

ESCOLTA EL PROGRAMA D'ESPORTS D'AVENTURA

LES VIES FERRADES, EN LA RÀDIO D’À PUNT

El nom d’on ve?

Es preguntava Jaime Escolano la procedència del nom de les Marujes per a esta via ferrada. “Potser pel barranc de les Maries, per un nom relacionat amb la religió com tanta toponímia de la Comunitat”… però el ben cert és que no se sap ben bé d’on ix el nom.

PUBLICITAT

Les dades

Segons les dades que publica el blog ferratashierroyroca.blogspot.com s’inicia a una altitud de 178m i s’arriba a un final de 334m. Equipat estan 110m, i l’activitat en el seu total arriba als 5km. El desnivell que se supera és de 160 metres que Escolano diu que són per gaudir al cent per cent.

PUBLICITAT

Com arribar         

Tavernes de la Valldigna té un accés ràpid des de l’autopista i la N-340 per l’est. “No és complicat, arribes a Tavernes i vas a la part més de l’oest”, afirma Escolano durant la secció de vies ferrades del programa de ràdio. “Allà hi ha diverses indicacions de PR, el PRCV40, la senda dels Borregos. La ferrada té un inici en el mateix PR. A més, es veu a la gent”. Total, que no té pèrdua.

PUBLICITAT

Una K3

Una K3 és “difícil, difícil”, assegura Escolano, que per contra ens convida a provar-la. Per accedir, ja de primeres, “té un pont tibetà. Són graciosos i els dona un punt interessant. Després hi ha un ‘destrepillo’ o un ràpel. Es poden fer les dos coses. El ràpel seran 4 o 6 metres”.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »