«No busque el resultat, sinó superar-me»

Sebas Sánchez vol passar-ho bé en carrera: “Si hi ha una que em crida l’atenció, la faré»

El de Petrer parla sobre el món del trail: «Hi ha molts circuits i al final no saps què escollir»

Sebas Sánchez és de Petrer però se li coneix en tota la Comunitat Valenciana, i fora d’ella, com un home de gran nivell i, sobretot, de llarga distància. Madèira és el seu pròxim objectiu, i acaba de proclamar-se campió autonòmic de llarg recorregut… la Copa d’Espanya la veu amb un sí i un no, però potser també passa a ser objectiu… i així funciona, fins i tot si formen part les carreres de les federacions de muntanya o d’atletisme: “Si hi ha una carrera que em crida l’atenció, la faré, m’és igual qui l’organitze”. És l’entrevista de Sense Límits Aventura, a la ràdio d’À Punt.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

ESCOLTA A SEBAS SÁNCHEZ

L’entrevista, ací

Sense pressió

“M’agrada anar a carreres que siguen boniques, que tinguen bon nivell de corredors, i no buscar el resultat, sinó superar-me i poder competir amb ells i estar satisfet”. Així és Sebas Sánchez, que diu que no es fixa “en els perfils ni els estudie molt”. Això sí, “amb la llarga distància ja és obligat per saber on és el teu fort i on tens els punts dèbils”.

PUBLICITAT

Un Sebas més natural

Què diferència hi ha entre el Sebas d’ara i del de fa deu anys? “Jo crec que és com la vida mateixa, un va agafant confiança i amb els anys estàs més calmat i el portes més naturalitat”. Amb el temps ja sap com li han eixit certes carreres “i al final l’experiència fa i he anat seleccionant i sabent què carreres poden tindre un punt de motivació per a mi”. Això sí, creu que el món del trail “està molt carregat de carreres i moltes estan sobrevalorades. Hi ha molts circuits i al final no saps què escollir. Hi ha hagut un boom amb corredors molt famosos, i la gent es llança molt ràpid a certes aventures, a certes carreres sense realment pensar-ho bé”.

PUBLICITAT

Objectius 2019

Ve de guanyar l’Autonòmic de llarg recorregut i ha corregut el que realment ha volgut. Ara mira a d’ací poques setmanes: “Este any d’objectius el 28 d’abril en Madeira, dins del circuit UTWT, en maig descansaré un poc per arribar al 9 de juny a Tenerife amb la primera prova de la Copa d’Espanya FEDME, que no era objectiu però com que en juliol faig Somiedo, ja tenim dos, i si eixen bons resultats… faré també Costa Blanca Trails”.

PUBLICITAT

Malàisia 2010, l’anècdota

Ha viscut moltes batalles, però la que més recorda com a peculiar va ser al 2010, quan la Buff Skyrunners World Series, amb l’última carrera del circuit a Malàisia. “Tenia opcions reals de fer podi, però vaig perdre el vol. Estava treballant i em van cridar que ja havia d’estar agafant un enllaç… vaig arribar dissabte al migdia, i la carrera era al dia següent, amb tot el jet lag… vaig acabar 7è i vaig ser bronze en la World Series”.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »