En BTT al Desert de les Palmes

En el programa de ràdio ens traslladem a un paratge natural de Castelló que és un pulmó

Són 48km de ruta circular amb eixida i arribada a la Pobla Tornesa

La ruta és “circular, en forma de raqueta”. “Podem eixir d’Orpesa o de Benicàssim, però eixirem millor des de la Pobla Tornesa. És més interessant i hi ha menys gent i a més agafes directament la pista”. Seran 48km, “és exigent”, tot i que es poden fer variants i reduir el quilometratge o la duresa. Paco Badía, el nostre expert en bicicleta de muntanya, ens transporta al Desert de les Palmes… 

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

Escolta la ruta pel Desert de les Palmes

La secció de rutes de BTT

Per què Desert i per què Palmes

Parlem d’assentaments inicials, quan es buscava la pau i estar prop del cel… “Era un lloc en silenci, desert de gent”, explicava Badía, “i les palmes perquè no és que hi haja palmeres, sinó uns ‘palmitos’, una palmera arbustiva sense tronc que hi ha allà en abundància”.

PUBLICITAT

La sorpresa i la mar

La ruta passa per llocs significatius, però Paco Badía recorda un especialment: “Pugem per la pista cap al Desert fins que arriba un punt en què de colp corones i veus la mar, el bosc, el color roig amb la pedra de rodeno… una paleta de colors que no es pot pagar en diners”. Seguint la ruta s’arriba al pic del Bartolo, que és el pic més alt del paratge. “El Bartolo es diu així perquè el primer monjo era frai Bartolo, hui està l’ermita de Sant Miquel, amb unes vistes espectaculars. Però per a mi és més impactant la fotografia de veure la mar perquè no t’esperes aquelles vistes”. Des del Bartolo, passa per una altra ermita “i després un parell de quilòmetres cap a Cabanes, després girem al camí de Miravet, i vas guadint del paratge”.

PUBLICITAT

Més pista que senda

“És molt pistera”, sentencia el nostre expert, “només que al final de la ruta, si vols, pots seguir pel barranc del Desert i on hi ha una pista i alguns trams de senda complicada”. És a dir, que és una eixida de bicicleta tranquil·la, però en la qual, qui ho desitge, es pot donar el gust de tastar unes quantes sendes per jugar…

PUBLICITAT

Licor carmelità

Tot és en pujar i baixar, amb un desnivell de 1.200m/+, però la tornada és clarament cap avall. A més, es pot visitar el monestir dels Carmelites, “que es pot, i provar el licor carmelità… És una zona amb moltes plantes aromàtiques”. En estiu, això sí, està molt massificat. “Es pot anar en qualsevol època de l’any, perquè hi ha fonts i es poden aprofitar, però aconselle evitar-ho en juliol i agost perquè hi ha molta gent”. Anotat queda…

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »