Àudio SLA27: Què va passar al K2 i què passarà a Nova Zelanda

Aventures i reptes diferents: un que va ser i altre que serà… amb el metge Josep Sanchis i el nadador Jorge Crivillés

També parlem de rapelar en la secció de seguretat en muntanya i tenim el test SLA amb l’escalador Jonathan Guadalcázar

De la mà del metge de Xàtiva Josep Sanchis viatgem a la seua experiència al K2 amb Alex Txikon i tot el seu equip. També ho fem a l’estret de Cook de Nova Zelanda de la mà del nadador alacantí Jorge Crivillés, que ens explica el seu repte. I tenim secció de seguretat per parlar de com rapelar i en quines condicions, amb el nostre expert Jorge Membrado. Tot, adobat amb la secció del test SLA, esta setmana amb l’escalador Jonathan Guadalcázar, i tota l’actualitat i l’agenda de la setmana… Escolta-ho tot en el programa! Ací tens com fer-ho, en Sense Límits Aventura!

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

ESCOLTA'NS

EL PROGRAMA COMPLET, ACÍ

Estar al K2…

«Vam fer un estudi per analitzar la tasa de mortalitat en naixements, n’estic molt orgullós». Eixa va ser una de les funcions del metge valencià Josep Sanchis a l’expedició d’Alex Txikon al K2. El cim hivernal no es va poder fer, però este metge de Xàtiva es va portar la sensació de responsabilitat i fins i tot de ‘fet històric’ que hi havia… «Alex ens avisa per ràdio quan estan a 7.000 metres i ens diu que era impossible i que baixaven…». Una pena, «pero també content perquè finalment no va passar res, que baixaren tots sans ja era important». Una entrevista de les que et quedes bocabadat escoltant-la…

PUBLICITAT

I a Nova Zelanda…

També vam parlar amb un home que té en ment un projecte immediat, per a esta setmana mateix… Creuar nadant l’estret de Cook, a Nova Zelanda. L’alacantí Jorge Crivillés i l’objectiu d’unir les dues illes que componen el país… «Seran moltes hores en la mar, entre 10 o 13 hores en un escenari normal, i si es complica, ens podríem anar a més…». És una ‘prova’ per a completar el rept dels 7 Oceans que té en ment. «Has d’estar avituallant-te, en el meu cas cada mitja hora», amb la qual cosa compta amb un equip al darrere que és «absolutament fonamental». L’escoltem al programa… el repte el vol començar a partir del dia 11…

PUBLICITAT

Rapelar: tècniques i seguretat…

Parlem de seguretat en muntanya i ho fem parlant de rapelar. És una activitat que Jorge Membrado, el nostre expert, assegura que sempre té perill. Simplement, s’ha d’anar en compte. «Hi ha diferents situacions per arribar al rapel. I és molt important l’estat del material, i és molt important la recuperació de la corda. Depenent de com equipuem o fem la corda, podrem o no recuperar la corda». Consells d’una persona que coneix totes les tècniques i materials.

PUBLICITAT

Actualitat, agenda i test SLA

El programa el completen les notícies d’actualitat, l’agenda de les carreres del pròxim cap de setmana i el test SLA, un test que en esta ocasió el passa l’escalador Jonathan Guadalcázar. «El meu major somni és realitzar una via en concret, que des que la vaig veure en un vídeo d’Iker Pou, sempre m’ha fascinat. És la ‘Demencia senil’, que està a Margalef», diu, entre altres coses, l’esportista d’Elx.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Programa SLA28: Jessica (+Aratz), llibres i molt més | Sense Límits Aventura - […] Àudio SLA27: Què va passar al K2 i què passarà a Nova Zelanda […]
  2. Àudio SLA28: Un embaràs, llibres i clubs per conéixer | Sense Límits Aventura - […] Àudio SLA27: Què va passar al K2 i què passarà a Nova Zelanda […]
  3. | Sense Límits Aventura - […] Àudio SLA27: Què va passar al K2 i què passarà a Nova Zelanda […]
  4. El Club Trail Villena | Sense Límits Aventura - […] Àudio SLA27: Què va passar al K2 i què passarà a Nova Zelanda […]
  5. Programa SLA31: Madèira, salut, Muztagh Ata… | Sense Límits Aventura - […] Àudio SLA27: Què va passar al K2 i què passarà a Nova Zelanda […]
  6. Àudio SLA31: Madèira, Muztag Ata, prevenció… | Sense Límits Aventura - […] Àudio SLA27: Què va passar al K2 i què passarà a Nova Zelanda […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »