Estret de Cook per a Crivillés

El nadador alacantí afronta a Nova Zelanda la seua 5ª travessa de natació per completar el repte dels 7 Oceans

Si ho aconsegueix, només li quedarien l’estret del Nord a Escòcia i el de Gibraltar

Fotos: Joaquín P. Reina / www.jorgecrivilles.es

Jorge Crivillés està a Nova Zelanda perquè té en ment un altre repte. Li queden dos dels set oceans del món per completar. El repte 7 Oceans és el que té al cap, i per això ha viatjat fins a les antípodes per completar els 25km –en línia recta…- de l’estret de Cook, el que uneix les illes nord i sud del país. Començarà a partir del dia 11, eixa és la idea… Ho va explicar al programa de Sense Límits Aventura. “No pots agafar-te a res, ni tindre ajudes, ni aletes ni pales, ni neoprè. Només et pots posar greix, però només la que t’has posat a l’inici perquè una vegada en marxa ja és molt difícil… Un banyador i unes ulleres”. Es tracta de ser el primer nadador del món en aconseguir els 7 Oceans. En suma cinc, de moment.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

ESCOLTA-HO ACÍ

CRIVILLÉS, UN DELS PROTAGONISTES DEL PROGRAMA

25km que poden ser 30

“És l’estret que separa les illes nord i sud”, explica Crivillés en el programa. Són 25km en línia recta, “però mai se’n fan en mar obert… podem arribar a fer-ne 30”. L’aigua estarà a 15 graus, “ho acaben de fer dues mexicanes… és una mar freda i el més preocupant són els corrents perquè fa molt vent. I arribant al final hi ha un corrent molt fort que pot fer abandonar”.

PUBLICITAT

Entre 10 i 13 hores

El temps que utilitzarà és una altra dada important. “Seran moltes hores, entre 10 i 13 hores”, i això, especifica el nadador alacantí, si és “en un escenari normal”. Si no és aixi, “si es complica, més”. Haurà d’anar avituallant “cada mitja hora, així que necessites un equip, que és una part fonamental”. L’èxit, afirma, “pot dependre totalment de l’equip”.

PUBLICITAT

7 Oceans

Nadar travessies en mar obert és una altra història. Crivillés està en el projecte dels 7 Oceans… Són: Canal de la Manxa, Santa Catalina en Califòrnia, Molokai en Hawai, Canal Tsugaru en Japó, Canal del Nord a Escòcia, estret de Cook i el de Gibraltar. “Em falten l’estret Cook, el del Nord, que ho tornaré a intentar perquè l’any passat no vaig poder, i el de Gibraltar, que encara que ja el vaig fer, el vaig amb neoprè i ara l’hauré de fer sense”.

Nadar per una lesió

Jorge Crivillés va començar a nadar al 2009 per una lesió d’esquena. “El metge em va aconsellar nadar. Allà vaig conèixer uns bojos que preparaven travesses en mar obert. En la primera que vaig fer, de 1.500m, vaig dir que això era per a mi, va ser una sensació al·lucinant”. Aquest repte també té un vessant solidari, perquè ho fa per l’Associació Espanyola d’Afectats per Linfoma, i també del Grup Espanyol de Malalts de Càncer. I amb el suport de la fundació Asisa. Ajuda moral i ajuda econòmica.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »