El CTM, «un ‘chute’ de motivació»

Fran de la Cruz i Àngela Pizarro, guanyadors del Circuit Trail la Marina, expliquen l’experiència d’una lluita de tants mesos de carreres

Parlem amb els campions del Circuit Trail la Marina 2019. Un home, Fran de la Cruz, i una dona, Ángela Pizarro, que van aconseguir el títol a base de treball i esforç. Eren 11 proves i havien de puntuar en 7 d’elles. Molts mesos de competició per a tots en els quals s’imposa el més ràpid però on també té molt a veure la regularitat. Parlen de les seues preferències, de les seues maneres de córrer i afrontar les carreres, de les sensacions que els ha deixat. «Un ‘chute’ de motivació», afirma Pizarro en el programa de ràdio de Sense Límits Aventura, a À Punt… Ella de Xeraco, ell de Benissa. I dues victòries molt lluitades.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

DES DEL MINUT 06:25

ESCOLTA ELS PROTAGONISTES DEL CTM 2019

Quina era la tàctica?

“Abans que començara sabia que el nivell havia de ser molt alt i per tant devia obtindre molt bons resultats en totes les carreres que realitzara”, assegurava Fran de la Cruz. “En les curses que he fet sempre he anat de menys a més però al cap i a la fi és la meua manera de fer front a les curses: començar suau i acabar al màxim”. Per la seua part, Ángela Pizarro explicava que ella va començar tard al CTM per una lesió, i per això va anar “de menys a més”, tot i que al final va ser “molt guai, i al final fins i tot li he agafat gust a les carreres curtes”.

PUBLICITAT

Competitivitat sana

Durant tants mesos, s’ha de mantindre la motivació. Eixa es trobava en molts casos en la competitivitat entre els i les corredores. “A mi em motiva saber que vaig a una cursa en què hi ha gent que m’ho posarà difícil”, assegurava De la Cruz, que hi afegia: “És una competitivitat sana. Hi ha hagut molt bon ambient entre tots els corredors”. En aquest sentit es manifestava Pizarro: “Com en tots els esports, hi ha competitivitat, però ha sigut bona. Quan arribes a meta t’alegres de la resta de companyes. Al final, coneixes a gent i això està molt bé”.

PUBLICITAT

Curses preferides

Entre les 11 del calendari CTM, els campions tenien també alguna predilecció. En el cas d’Ángela Pizarro, on millor s’ho va passar o millor record li va quedar va ser a l’Arrapapedres, “que és territori Botamarges, i allà hi ha bons records”. I hi ha un bon record “perquè és dureta”, va dir, “i a més perquè va ser el meu aniversari i vaig tindre una arribada a meta especial”. De la Cruz, per la seua part, apuntava a l’Ocaive: “Vaig tindre un plantejament de carrera molt bo i vaig poder ser primer amb unes sensacions boníssimes”. Això sí, també es recordava de la carrera de Benissa, el seu poble, “perquè té un extra de motivació perquè corres a casa”.

Què ha significat el CTM

Per als dos, aquesta edició del CTM ha sigut un abans i un després. Per exemple, per a Pizarro ha estat “un ‘chute’ de motivació per a seguir millorant i gaudint de la muntanya, que és el que més m’agrada”. “Ha sigut dur, perquè són molts mesos que cada dos setmanes tens carrera”, reconeix, “però, si t’agrada el que fas, estàs donant-ho tot en cada prova”. Fran, per la seua part, ho analitzava així: “L’any passat hi havia dos proves al circuit, i enguany 11. Jo volia fer el màxim possible i al final entre lesions i altres coses només he pogut fer-ne set, que era el mínim per poder optar al CTM. Al final, també amb el meu equip, l’Entrena Benissa, he tingut molt ajuda”.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »