Llibres amb Rafa Cebrián i molt més

‘Caminos y Castillos de la Sierra Calderona’, ‘Las mejores rutas del mundo para hacer trekking’ i la reedició de ‘Los caminos del mundo’, els llibres de la setmana en l’SLA28

Tres llibres va portar Ángel Sáez, el nostre llibreter. Els va analitzar al programa del passat diumenge de Sense Límits Aventura. ‘Los Caminos del Mundo’, de Nicolas Bouvier, ‘Las mejores rutas del mundo para hacer trekking’ i ‘Caminos y Castillos de la Sierra Calderona’, de Rafa Cebrián. Tres obres que s’han de tindre per la importància del que parlen, per com ho descriuen i fins i tot per qui els escriu… Ho expliquem de seguida.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

DES DEL MINUT 18:00

ESCOLTA LA SECCIÓ DE LLIBRES DE MUNTANYA I AVENTURA

La Calderona de Rafa Cebrián

‘Caminos y Castillos de la Sierra Calderona’, de Rafa Cebrián, obra que a més es presenta en societat hui dimarts, 16 d’abril a les 19:30h, al saló d’actes del Jardí Botànic de València. Cebrián és una institució en l’excursionisme valencià. Soci del Centre Excursionista des del 1948, va ser president, és una personalitat molt respectada i molt premiat, com el premi Turia 2011 o el Cuentamontes en 2017… “És autor d’obres emblemàtiques, com ‘Montañas valencianas’ i els seus nou volums”, entre altres, segons deia en el programa Ángel Sáez. El llibre ‘Caminos y Castillos de la Sierra Calderona’ acosta els castells, les zones fortificades, la separació entre la planura i la serra de Castelló i Terol… “Proposa rutes per conèixer les zones fortificades”, tot i que no és una guia, sinó un llibre en què proposa “rutes per accedir als diferents llocs” dels quals parla. I són rutes “senzilles i accessibles” per tot el món.

PUBLICITAT

Llibre de cult

Un llibre “de cult que estava esgotat”, afirma Sáez sobre ‘Los caminos del mundo’, de Nicolas Bouvier. Forma part de totes les recomanacions de qualsevol llibre de viatges. “Un viatge no necessita motius… creus que vas a fer un viatge, però és el viatge el que et fa o et desfà”, escriu Nicolas Bouvier. “Recorre en els anys 50 el trajecte entre l’antiga Iugoslàvia i la frontera de Paquistan amb l’Índia, un viatge que hui no podríem fer, tindríem més problemes…”. “Viure el dia a dia i fer un viatge lentament”, eixa era la mentalitat…

PUBLICITAT

Trekking pel món…

‘Las mejores rutas del mundo para hacer trekking’. “Un llibre que motiva i ens dona idees”, afirma Sáez. Recull 50 rutes amb fitxes tècniques i de tot el món, “però la novetat és que 50 senderistes que les han recorregut expliquen la seua experiència”. El llibre es divideix per continents. Es poden trobar «des del Kilimanjaro fins la W en la Patagonia xilena o el Mur d’Adriano en Anglaterra o la ruta de la pedra en sec de Mallorca».

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »