Jessica Mataix: “Faig el que em fa feliç”

La corredora d’Alcoi segueix activa amb els seus set mesos d’embaràs, tot mesurant esforços i distàncies

L’entrevistem al Sense Límits Aventura: “Estic segura que per al part i per al postpart m’ajudarà”

Porta a Aratz a dins. Està en el mes set d’embaràs però es troba perfecta. Els mesos anteriors han sigut molt bons, així que va decidir seguir activa. En la mesura del possible. “Més lenta”, diu, però amb trails i gimnàs i exercicis pel mig. Sense por. “Si note molèsties, camine més que córrer”. Té clar el que vol. Jessica Mataix passa pels micròfons del programa de ràdio de Sense Límits Aventura per explicar-nos com han sigut estos mesos. Ara pensa en el trail de Confrides.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

ESCOLTA A JESSICA MATAIX

L’ENTREVISTA, A PARTIR DEL MINUT 33:00

Molt activa

La corredora alcoiana considera que, si es troba bé, no té motius per estar-se sense fer res. “Llegia i veia que tenien raó en què és contra indicatiu parar totalment. Trobant-me bé he continuat fent la vida normal, tot i que prou més lent”. Els metges li han dit “que vaja per sensacions”, així que ella ha corregut el que ha pogut i amb mesura: “He estat corrent, trotant fins fa dos setmanetes… en pla i pujant, perquè baixant ja no massa. Jo si note molèsties, camine més que córrer”. Això sí, pensa que si una dona no ha fet mai esport, “quan estàs embarassada no és el millor moment per a posar-te a fer-ne…”. “Les que estem acostumades a fer esport, si no tenim cap complicació i si ni ens molesta res ni tenim dolor, al final és el més normal, i estic segura que per al part i per al postpart m’ajudarà… i fins i tot ara, perquè ara si estic parada és quan comença a fer-me mal l’esquena”, afirmava Jessica Mataix.

PUBLICITAT

Què fa ara?

Ara mateix va “dos dies a la setmana al gimnàs a fer entrenament funcional adaptat, sense exercicis d’impacte, en casa faig el·líptica, i caminar”. Segueix feliç, com ho demostra una imatge de Pedro de la Torre (dalt), imatge que li fa pensar: “El que li dic a tot el món que em diu què faig corrent… faig el que em fa feliç. Sensació de llibertat que em dona, i m’aporta endorfines i això és bo”.

PUBLICITAT

Aper Alcoi

Mataix és membre de l’Aper Alcoi, el club de les guerreres que, poquet a poquet, ha anat creixent. I molt. “Vaig estar en la formació inicial, érem quatre o cinc xiques d’Alcoi i ens vam ajuntar per poder fer la lliga. Vam començar 6 o 7, a finals de 2014, i al final cada vegada més. No només a la lliga, sinó que també ha servit per a animar a xiques a córrer per muntanya”. Ara mateix “n’hi ha xiques d’Alcoi, però també de Muro, d’Ontinyent, de propet… normalment no podem entrenar juntes, però es tracta de fer pinya entre nosaltres, animar-nos”. Ara són quasi 50 membres.

Evolució del trail

Preguntem a Jessica Mataix si creu que el trail, pel que fa a la igualtat de gènere, ha evolucionat poc, prou o molt. “Ha evolucionat prou. Molt… encara falta un poquet, però crec que hem aconseguit, tant xiques com xics la igualtat en premis, per exemple. O en talles de samarretes… tot i que ara estic aprofitant-me de les que em van donar grans”, reia… “Ara som més xiques i tenim més visibilitat, però encara queden coses per fer”.

ELS SEUS PLANS

“La data de tornada depèn de com siga el part”, afirma la corredora, perquè “si és cesària serà més lenta la recuperació”. Però, “com que he estat entrenant”, afirmava, “crec que serà ràpida…”. Pel que fa a córrer, si té alguna idea: “Estic intentant a veure si puc córrer el trail solidari d’Alcoi, i si no m’agradaria que fora per a Costa Blanca Trails”. Última carrera que va fer va ser l’Arrapapedres: “La vaig gaudir i el principal és que em vaig sentir molt bé”. Segurament correrà a Confrides, “però ja caminant”.

Més dades:


Àudio SLA27: Què va passar al K2 i què passarà a Nova Zelanda


Àudio SLA26: Revitalitzar sendes, conéixer a Sebas Sánchez…


Àudio SLA25: Una volteta pel món


Àudio SLA24: Igualtat, salut i nous llibres


Àudio SLA23: Pou, K2 amb un metge valencià, 24h de Le Mans…


Àudio SLA22: Marroc, Canàries, Font Roja i vols en globus


Àudio SLA21: Yukon, seguretat, Mendi Tour…


Àudio SLA20: Entrenaments, la Calderona en BTT i més


Àudio SLA19: Més enllà de fer esport…


Àudio SLA18: Guia de ferrades, anèmics i més


Àudio SLA17: Luis Alberto, ‘El Ogro’ i més


Àudio SLA16: Herois com Soria, Orts…


Àudio SLA15: Cañes, camí de la Conquesta


Àudio SLA14: Nou any d’aventura…


Àudio SLA13: L’últim programa, Everest i més


Àudio SLA12: Penyagolosa, seguretat i Congrés Internacional


Àudio SLA11: La nova FEMECV i molt més


Àudio SLA10: Les federacions creixen


Àudio SLA09: 18.000km en bici per l’ELA i molt més


Àudio SLA08: Latorre, trail femení i debat sobre dopatge…

 


Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »