Triomf valencià al Trencacims

Xavi Tomàs, del Serra Vernissa, guanya la prova per etapes de Paüls (Tarragona)

La cita va comptar amb un acumulat de 80km i 7.000m de desnivell positius de divendres a diumenge

El valencià Xavi Tomàs, del Serra Vernissa, ja està en el històric del palmarès del Trencacims de Paüls en la seua versió més llarga, la de la carrera per etapes. Tres dies de competició amb un total de 80km i 7.000 metres de desnivell positiu. Tomàs estava “molt content per haver aconseguit aquesta victòria”, sobretot per la duresa i perquè la carrera, durant els tres dies, va ser exigent i tècnica. Molt tècnica. L’escoltem en el programa de ràdio explicar la seua lluita, que li va donar la victòria l’últim dia.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

ESCOLTA'NS

ESCOLTA LA NOTÍCIA DE LA VICTÒRIA DE XAVI TOMAS DES DEL MINUT 12:00

“Duríssima i tècnica”

Tomàs es va imposar amb un temps total de 11:21:51, seguit de ben a prop pel suec Simon Karlsson, que dominava la competició fins la cita del diumenge. Karlsson va acabar amb 11:22:27. Tercer va ser Jordi Navarro, amb 11:26:07. La carrera va ser “duríssima, pel terreny, amb pujades verticals i baixades molt tècniques”, va destacar el corredor que viu a La Granja, al costat de Xàtiva. “Uns paisatges escarpats molt bonics, amb boscos frondosos, a una zona amb molta ombria, molts arrels, moltes pedres, una carrera recomanable per la bona organització”.

PUBLICITAT

La primera, vertical

Es tractava de tres dies en què hi havia una primera etapa curta i vertical, una segona més llarga i dura, i una tercera més ràpida. La primera, 10km amb 800 positius, “explosiva i vaig entrar en 8ª posició”, explicava Tomàs al SLA. Tot i això, quedava molta competició per davant.

PUBLICITAT

La segona, la de 50km

La segona etapa podia ser molt decisiva. Eren 50km amb 4.000 positius. Era l’ultramarató. El també valencià Gabi Valero va estar entre els primers amb la 8ª posició, i segon de la modalitat de les tres etapes va ser Xavi Tomàs. “Era com una Perimetral de Benissa, però amb el mateix desnivell en només 50km”, assegurava el del Serra Vernissa, que recordava les “baixades molt tècniques” i la quantitat de terreny de roca que es va trobar. En acabar aquesta carrera del dissabte,Tomàs es va situar segon de la general per darrere del suec Karlsson.

Diumenge, mitja decisiva

La mitja marató del diumenge va ser la realment decisiva. Xavi Tomàs tenia clar que havia de controlar. “Era una mitja marató amb 1.250m, com la mitja dels Dements, d’Ain”, recordava. “Vaig eixir amb l’estratègia de ser tercer i vaig anar tota l’estona controlant els de davant i els de darrere”. Finalment, Tomàs es va imposar en la general de la suma dels tres dies. Després d’un cap de setmana llarg de 80km i 7.000 positius…

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »