Un valencià a la Cape Epic

Ricardo Requeni, del Club BTT Siete Aguas, explica la seua experiència a la carrera de BTT per etapes més dura del món

Fotos: Sportograf

Ricardo Requeni és president del Club de BTT de Siete Aguas, però també és una persona que si pot practicar reptes fora del seu terreny habitual, allà que va… I se’n va anar a Sud-Àfrica a disputar la Cape Epic. Ens ho explica en el programa Sense Límits Aventura del passat diumenge, que et reproduïm en el següent enllaç d’ací avall…

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

ESCOLTA LA NOTÍCIA

UN VALENCIÀ A LA CAPE EPIC, A PARTIR DEL MINUT 17:50

“He fet moltes carreres per etapes, però el meu objectiu, com el de qualsevol amant d’aquest esport, és córrer la Cape Epic”. Així començava la seua narració d’aventura amb “8 etapes que sumen 624 quilòmetres i 16.550 metres de desnivell positiu”. És una de les curses més dures del món, no només pel quilometratge i el desnivell, “sinó per la meteorologia, sempre canviant”, explica Requeni. És la cursa més improtant del món per etapes, tant en organització, en tracte… “en general, no trobes una cursa d’aquestes característiques”. Requeni explica que el fet de competir en aquest tipus de carreres és també per “viatjar i conèixer altres cultures, diferents formes de vida… això m’apassiona… compartir la mateixa passió amb diferents persones del món”.

PUBLICITAT

Amistats per a tota la vida

A més, són experiències que t’aporten moltes més coses que un repte físic… En el cas de Requeni, va acabar fent amistats per a tota la vida. Tant és així, “que en 2017 vaig conèixer en la Cape Epic al meu actual company amb qui he fet l’edició d’enguany”. Es tracta de Miguel Morcillo. “Amb ell he estat en sintonia tant física com mental… en aquestes curses reforces molts valors, com el respecte i l’amistat”.

PUBLICITAT

La preocupació és pedalejar

Es tracta d’una prova amb un terreny tècnic i amb molt de desnivell. “Gaudeixes cada metre”, assegura, i especialment perquè saps que el que has de fer és pedalejar i lluitar contra les condicions del terreny i la distància. “Una vegada arribes a meta, a cada etapa et renten i arreglen la bicicleta, t’esperen amb dinar en abundància i una bona dutxa”. Disposen de tenda de campanya individual, servei mecànic i tot… “per la qual cosa només t’has de preocupar de córrer”. La duresa i la climatologia de la zona, fan que la carrera siga “única”.

Màxima satisfacció

“La carrera és molt exigent. Són molts dies, grans distàncies, superant forts desnivells i en un terreny molt tècnic, i sempre has d’estar atent per a no caure”. Són raons per les quals “arribar a ser finisher en aquesta prova significa moltes coses”. I Requeni explica el que sent: “Que has sigut ordenat, que has sigut constant en els entrenaments, que has pogut traure temps per a poder entrenar, que has sabut regular les forces, que has sabut patir i gaudir en parts iguals, que el companyerisme en l’esport és un valor fonamental per acabar aquesta prova. Finalitzar aquí és la constància en un objectiu… per tot això per a mi ha significat moltíssim, en el camp personal i esportiu”.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »